Dieren,
31
maart
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt ‘Best Getest’ in AD Fietstest

Samenvatting

Gazelle staat met de Ultimate C8+ HMB Belt op de hoogste trede van de AD Fietstest. In deze gerenommeerde test, georganiseerd door het AD, scoort dit model het hoogste cijfer (8,3) in de e-bikecategorie ‘sportief woon-werkverkeer 2.500 – 3.500 euro’. Daarmee heeft deze elektrische fiets het predicaat ‘Best Getest’ opgespeld gekregen.

De jaarlijkse fietstest van de krant is inmiddels een begrip in fietsland. Ook in coronatijd wist het AD een goede, veilige test te organiseren. Die bestond uit twee elementen: een groot aantal fietsende lezers werd uitgenodigd om op verschillende dagen, uitgesmeerd over februari en maart, naar het Máximapark in Utrecht te komen voor een test van ruim honderd fietsen. Daarnaast liet de Fietsersbond zijn licht schijnen op de nieuwste modellen.

Kees Bakker, specialist van de Fietsersbond, is heel positief over de Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt. Volgens hem is de fiets ‘fraai afgewerkt’ en geeft de e-bike ‘goede ondersteuning’. “De accu in het frame is makkelijk uitneembaar. De Nexus 8-naaf en de Gates-belt drive werken prettig.” De lezers zijn op hun beurt vooral te spreken over de eenvoudige bediening van het display en de prettige zithouding.

Sportief én comfortabel

De Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt is een elektrische fiets met middenmotor (Bosch Active Line Plus 3.0 – koppel: 50 Nm) en een sportieve uitstraling. Tegelijkertijd rijdt deze zeer comfortabel. Zodoende is hij ideaal voor onder meer het woon-werkverkeer en recreatieve ritten. De accu (500 Wh) zit geïntegreerd in de onderbuis en daardoor heeft de fiets een gunstig zwaartepunt, wat zorgt voor een betere wegligging en stabiliteit. De riemaandrijving geeft de e-bike een onderhoudsarm karakter.