Dieren,
09
februari
2023
|
16:10
Europe/Amsterdam

Gazelle twee keer genomineerd voor RAI Fiets van het Jaar awards 2023!

Dieren, 9 februari 2023 – De jury van de Fiets van het Jaar Verkiezing 2023 heeft de genomineerden vandaag bekend gemaakt. Tijdens intensieve testdagen heeft de jury de fietsen uitvoerig aan de tand gevoeld en heeft in twee categorieën gekozen voor een e-bike van Gazelle. Relevante criteria voor de jury waren onder meer de constructie, de uitrusting, styling, veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding van de deelnemende fietsen. De genomineerden van Gazelle zijn: de Ultimate C380 HMB in de categorie E-bike van het Jaar 2023 en de Makki Load Connect in de nieuwste categorie Bakfiets van het Jaar 2023. De jury noemt de genomineerde fietsen en producten een toonbeeld van innovatie en kwaliteit met een eigentijdse, unieke uitstraling.

Ultimate C380 HMB
De nieuwe, sportieve Gazelle Ultimate C380 HMB  fietst net zoals hij er uitziet: supercomfortabel. Alle onderdelen, zoals de motor, accu, en kabels zijn netjes in het frame weggewerkt. Doordat de krachtige Bosch Performance Line-middenmotor laag in het midden van het frame zit ingebouwd en de e-bike over brede banden (50 millimeter) en een voorvork met goede vering beschikt, ligt deze e-bike stabiel op de weg. Door de traploze versnellingsnaaf van Enviolo schakelt de e-bike zonder tussenstappen waardoor je zowel tijdens het fietsen als in stilstand kan schakelen. Daarnaast is deze Ultimate voorzien van de onderhoudsarme riemaandrijving van Gates. De Ultimate C380 HMB heeft een adviesprijs van € 4.299,- inclusief 500 Wh accu.

Makki Load Connect
De elektrische bakfiets Makki Load Connect is ontworpen met input van ouders en kinderen. De fiets is voorzien van een hoge EPP-bak waarin kinderen veilig kunnen plaatsnemen. De uitsparingen links en rechts maken het in- en uitstappen gemakkelijk. De adapters voor een autostoel en kinderzitje en het extra voorbankje zorgen ervoor dat alles en iedereen meekan. Voor en na de rit staat de Makki stevig op een dubbele pootstandaard. Deze is er dankzij de innovatieve kickstand met een simpele voetbeweging af te halen en weer op te zetten. De elektrische bakfiets is voorzien van een Bosch Performance Line-motor (koppel: 65 Nm), hydraulische schijfremmen en een onderhoudsarme riemaandrijving. Daarnaast is De Makki Load Connect verbonden met het internet en dat geeft vele extra voordelen op het gebied van veiligheid en fietsplezier. Met de persoonlijke Gazelle Connect app wordt fietsen nog leuker en dankzij het GPS signaal en anti-diefstalsysteem is de fiets beter beveiligd tegen diefstal en kan een gestolen fiets gemakkelijker worden teruggevonden. De Makki Load Connect heeft een adviesprijs van € 5199,- inclusief 400 Wh accu.
  
Fiets van het Jaar
De RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 36e keer. De vakjury, die bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen waaronder een fiets onderzoeker en redactieleden van verschillende fietsbladen, maakt op 24 februari de winnaars van 2023 bekend.