Dieren,
04
februari
2020
|
16:44
Europe/Amsterdam

Gazelle twee keer genomineerd voor Fiets van het Jaar 2020

  • Ultimate C8+ HMB lonkt naar titel E-bike van het Jaar 2020​​
  • Ultimate Speed 380 op shortlist voor Speed E-bike van het Jaar 2020

De jury van de Fiets van het Jaar Verkiezing 2020 heeft eerder vandaag de lijst van kanshebbers bekend gemaakt. Gazelle is het meest genomineerde fietsenmerk op het terrein van e-bikes.

De vakjury heeft tijdens de intensieve testdagen 55 fietsen uitvoerig aan de tand gevoeld en heeft in twee belangrijke categorieën gekozen voor een e-bike van Gazelle. Relevante criteria voor de jury waren onder meer de constructie, de uitrusting, styling, veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding van de deelnemende fietsen. De genomineerden van Gazelle: de Ultimate C8+ HMB in de categorie E-bike van het Jaar 2020 en de Ultimate Speed 380 in de categorie Speed E-Bike van het Jaar 2020.

De Gazelle Ultimate C8+ HMB

De Ultimate C8+ HMB van Gazelle combineert een strak en sportief uiterlijk met een hoog prestatie- en comfortniveau. Dat uit zich in een e-bike waarbij de motor en accu stijlvol in het aluminium frame zijn geïntegreerd. Ook de bekabeling is zoveel mogelijk uit het zicht weggewerkt. De elektrische fiets is uitgerust met de krachtige Bosch Active Line Plus-motor en Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf. Hydraulische velgremmen bieden een gedoseerde remwerking. Fietsers ervaren veel comfort dankzij onder meer de geveerde voorvork en brede banden.

De Gazelle Ultimate Speed 380

De Ultimate Speed 380 is de nieuwste speed pedelec van Gazelle. Met zijn stijve en fraaie gelijnde aluminium frame, is deze rappe e-bike ook bij snelheden van meer dan 40 kilometer per uur zeer stabiel, wendbaar én comfortabel. De geveerde voorvork met lock-out, de ergonomische handvatten en de hydraulische schijfremmen zorgen voor extra comfort en veiligheid. De Ultimate Speed 380 van Gazelle onderscheidt zich daarnaast met zijn onderhoudsarme riemaandrijving en de trekkingnaaf van Enviolo waarmee traploos kan worden geschakeld. Hij is ook verkrijgbaar met een extra batterij van 500 wattuur voor een nog grotere capaciteit. De elektrische aandrijflijn kan ondersteunen tot 45 kilometer uur.

Fiets van het Jaar

RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 33e keer, de E-bike van het Jaar voor de 10e keer en Speed E-bike voor de 6e keer. De vakjury, die bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen waaronder een fietsonderzoeker en redactieleden van verschillende fietsbladen, maakt op 28 februari de winnaars van 2020 bekend.