Dieren,
24
april
2017
|
11:22
Europe/Amsterdam

Gazelle springt eruit in fietstest De Telegraaf

  • Chamonix S30 uitgeroepen tot beste toerfiets
  • Esprit C7 en Orange C330 scoren hoog in de stadsfiets- en e-bikecategorie

Dieren, 24 april – Gazelle blinkt uit in de jaarlijkse fietstest van De Telegraaf. Met de Chamonix S30 heeft Gazelle de winnende toerfiets in huis. Ook de e-bike en stadsfiets van het merk eindigen in de bovenste regionen. De test van De Telegraaf is een samenwerking tussen de krant, de Fietserbond, de Consumentenband en een groep onafhankelijke fietsers. Mede daarom zijn de testresultaten een belangrijk, objectief houvast voor fietsers die zich oriënteren op de aankoop van een fiets.

Chamonix S30
Bij de winnende toerfiets, de Chamonix S30, zijn de testers met name te spreken over het rijgedrag en de afmontage. Beide aspecten krijgen alle te verdienen sterren: vijf stuks. De andere testaspecten (remmen, verlichting en styling) worden met vier sterren ook hoog gewaardeerd. Het algehele rapportcijfer van de toerfiets met derailleurversnelling is een 8,6. “Met de drie bladen voor en de 10 speed cassette is het bereik van de Gazelle veel groter dan van de andere fietsen. Bovendien zijn de stapjes tussen de versnellingen kleiner en fiets je hierop efficiënter. De lichte fiets met derailleurversnelling is geknipt voor glooiend landschap”, schrijft de krant.

Esprit C7
In de categorie stadsfietsen is het de Gazelle Esprit C7 die positieve reacties oogst. Het model heeft een 7,8 als rapportcijfer. Met name het rijgedrag en de styling van de fiets worden rijkelijk beloond; beide aspecten krijgen vijf sterren. Fietsers beschouwen het lichtblauwe frame met de paarse accenten (onder andere de velgen) als hip. De krant signaleert dat stadsfietsen steeds vaker een urban-achtige uitstraling hebben en vooral degelijk en stevig zijn. De Esprit C7 is daar het toonbeeld van, aldus De Telegraaf. “Ze kan tegen een stootje in de drukke stad.”

Orange C330 HMB
De Orange C330 HMB is bij de e-bikes (de duurdere testklasse van 2.500 euro en meer) het model dat veel wordt geprezen. Met een 7,9 heeft de fiets van de groep testende consumenten het hoogste rapportcijfer van allemaal. Dat heeft de Orange C330 HMB vooral te danken aan het goede rijgedrag en de ondersteuning. “Een zeer goed rijdende fiets met goede ondersteuning en een zeer fraai vormgegeven frame”, is dan ook de eindconclusie. “Vooral de stabiliteit van het nieuwe Gazelleframe viel op!”, schrijft De Telegraaf. “De ondersteuning, met krachtsensor, is zeer vloeiend en onder alle omstandigheden goed.”

Voor meer informatie over de fietstest, klik hier.