Dieren,
09
oktober
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

Gazelle presenteert Ultimate S8

  • Dynamisch, fraai design, geavanceerde techniek en zeer licht en stil fietsen

Dieren, 9 oktober 2015 – De Gazelle Ultimate-modellen zijn wat je noemt ‘vijf sterrenfietsen’ die in ons land door vakmensen met de hand worden gebouwd. Ze scoren dan ook topbeoordelingen door objectieve specialisten en -consumentenpanels, zoals in de recente Nationale Fiets Test. Een prima voorbeeld van de uitstekende balans tussen dynamiek, laag gewicht en innovatie rust is de Ultimate S8.

Als trekking model leent de nieuwe Gazelle Ultimate S8 zich uitstekend voor sportief rijplezier in de vrije tijd én bij dagelijks gebruik voor bijvoorbeeld - vlot en extreem wendbaar - woonwerk verkeer. Zoals elke Ultimate biedt de S8 een combinatie van een laag gewicht, licht fietsen, slim design en robuuste kwaliteit. Hij heeft een fraai, lichtgewicht aluminium frame en vele andere geavanceerde gewicht besparende onderdelen. Zo worden er ook tandwielen van zeer sterk en hoogwaardig lichtmetaal toegepast.

Wat ook niet-kenners direct opvalt is de toepassing van de Gates-aandrijving met een getande riem, in plaats van de gangbare ketting. Deze hightech koolstofvezel versterkte aandrijfriem is geruisloos, onderhoudsvrij en functioneert mooi stil.

Het strakke design, het onderhoudsarme karakter en de zeer sportieve rijeigenschappen van de Ultimate S8 zijn onder andere ook terug te voeren op de zeer compacte Shimano Alfine 8-speed versnellingsnaaf. Toptechniek die borg staat voor optimaal snel, trefzeker en zeer licht schakelen. De Gazelle Ultimate S8 biedt ook een andere, nieuwe en hoogwaardige ontwikkeling in de fietswereld: krachtige en uitstekend doseerbare schijfremmen met hydraulisch bediening.

De Gazelle Ultimate S8 is vanaf nu leverbaar en kost € 1.599,-.