Dieren,
02
september
2016
|
14:16
Europe/Amsterdam

Gazelle pop-up in Den Bosch

“Wat stond hier in het verleden ook alweer? Verkochten ze hier niet de kinderkleding?” Een vrouw kijkt haar man met een vragende blik aan. Die haalt zijn schouders op. Samen neuzen ze nieuwsgierig verder op de tweede verdieping van de voormalige V&D-winkel in de binnenstad van Den Bosch.

Het grote gebouw aan de Schapenmarkt, ingeklemd tussen een broodjeszaak en slagerij, doet nu dienst als pop-up store. Op de begane grond zijn vooral auto’s (Volkswagen) te zien, op de tweede etage is het een gekrioel van fietsen (nog tot en met 31 december van dit jaar). Letterlijk. Iedereen heeft er namelijk de mogelijkheid om gratis op een uitgezet parcours e-bikes te testen. Daarvan wordt al in de eerste dagen gretig gebruik gemaakt.De dienstdoende medewerker, een Bosschenaar, wijst naar de vloer. Daar is met speciaal materiaal een lichtrood fietspad aangebracht. Langs de teststrook staan verkeersborden, onder andere een blauw, vierkant bord dat passanten attent maakt op overstekende voetgangers. Hier kunnen testrijders zo nodig de remmen van de elektrische fietsen op de proef stellen. “Geeft ook mooie, zwarte remstrepen op de vloer. Maar die poetsen we wel weg, hoor”, lacht de medewerker.

Hij is pas sinds kort werkzaam voor fietsfabrikant Gazelle. Maar van fietsen weet hij al meer dan voldoende. Zijn vader werkte eerder met fietsen. Die heeft hem de kennis van het materiaal bijgebracht. Bij de wand waarop de verschillen tussen de diverse ondersteuningssystemen – Bosch, Shimano Steps, Impulse en Panasonic – uitgelegd worden, kan hij bezoekers van de Gazelle Experience in Den Bosch moeiteloos helpen en adviseren.“Is de Orange C7 hier ook te koop?”, wil een man weten. “Niet te koop. Daarvoor moet u bij de dealer zijn.” Voor de man wordt de weg naar de dichtstbijzijnde dealer uitgestippeld. Even later vraagt een echtpaar om een korte testrit op de Orange CX. “Natuurlijk, geen enkel probleem.” Aan de ene zijde van de Experience, tegenover de showroom, staan alle testmodellen opgesteld. De medewerker stopt de sleutel in het fietsslot en haalt de CX naar voren.

Het echtpaar heeft altijd Gazelle gereden. De laatste paar jaar op een e-bike. Meneer en mevrouw willen hun fietsen vervangen. Na wat online voorwerk te hebben verricht viel de keuze op de Orange CX. De testrit in de pop-up store bevestigt de keuze bij mevrouw. “Dit is een goudvinkje, is haar eerste reactie. “Weet je wat nou zo fijn is? Het traploos schakelen. Ook als je reuma hebt kun je dit draaimechanisme gemakkelijk bedienen.”Een bordje in de Experience wijst erop dat de ruimte nog niet geheel gereed is. Uiterlijk 10 september zijn alle spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. Klussers zijn nu onder meer nog bezig om het testpad uit te breiden. “We kwamen erachter dat een iets ruimere bocht gemakkelijker is voor testrijders.” In de Experience staan straks alle elektrische fietsen van Gazelle, ook de snellere speed pedelec CityZen Speed die tot 45 kilometer per uur ondersteuning biedt.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.