Dieren,
06
april
2017
|
08:40
Europe/Amsterdam

Gazelle pakt uit met retrofestival

  • Gazelle houdt op 10 juni haar eerste Champion Mondial Festival
  • Harm Ottenbros en Hennie Kuiper lanceren een Champion Mondial-wielrenfiets

Dieren, 6 april – Gazelle duikt terug in de tijd. Op zaterdag 10 juni houdt de 125-jarige fietsfabrikant in Dieren haar eerste Champion Mondial Festival. Dit is een retro-evenement voor wielerliefhebbers die van nostalgie houden en mensen die een dagje uit willen. Er staan onder meer een retrorit met vintage fietsen en een recordpoging met Gazelle-fietsen op het programma.

Het Champion Mondial Festival is in de eerste plaats een evenement voor mensen die bezeten zijn van oude, nostalgische fietsen. Er is een retrorit (25 en 50 kilometer) met historische fietsen. Iedereen met oude modellen – het liefst ziet Gazelle zo veel mogelijk Champion Mondials aan de start – kan en mag aansluiten. Aardig, maar niet verplicht, is het om de klederdracht af te stemmen op de periode waaruit de fiets stamt. Bij de stand van Vereniging De Oude Fiets kunnen eigenaren laten onderzoeken hoe oud hun fietsen zijn en in hoeverre ze origineel zijn. Inschrijven voor de retrorit kan online.

Recordpoging
Tijdens het evenement onderneemt Gazelle een recordpoging. De fietsfabrikant wil zo veel mogelijk mensen met een Gazelle-fiets bij elkaar brengen. De bedoeling is om met het peloton een korte rit door de omgeving te maken. Gazelle zet in op vermelding in het Guinness Book of Records.

Lancering Champion Mondial
Gazelle kijkt op het Champion Mondial Festival ook naar het heden. De fabrikant viert het 125-jarig bestaan met de lancering van de vernieuwde Champion Mondial (limited edition). Dit is decennialang een topframe geweest. Harm Ottenbros was de eerste renner die met een Gazelle de wereldtitel op de weg greep (1969). Ook Hennie Kuiper werd met dit merk wereldkampioen (1975) en hij won de Ronde van Vlaanderen en Ronde van Lombardije (1981). Beide wielercoryfeeën zijn bij de lancering en halen herinneringen op.

Familiefestival
Het Champion Mondial Festival draait niet alleen om wielrennen. Op en bij het festivalterrein is ruimte voor cultuur, eten, drinken en ontspanning. Er zijn optredens, bezoekers kunnen (streek)lekkernijen proeven. Het Champion Mondial Festival duurt van 11 tot 17 uur en vindt plaats op het terrein van Gazelle in Dieren. Het is gratis toegankelijk.

10.00 Opening festivalterrein (markt)
11.00 Lancering Champion Mondial racefiets + korte lezing Hennie Kuiper/Harm Ottenbros
11.30 Start 25 km / start 50 km retroritten
16.00 Start recordpoging Guinness World Records
17.00 - 17.30 Bekendmaking voorlopige uitslag recordpoging door notaris.*

  • Kijk voor meer informatie, het programma en inschrijving voor de retro-rit op de website van Gazelle