Dieren,
17
september
2019
|
15:11
Europe/Amsterdam

Gazelle opent nieuw e-bike testcenter in Frankfurt

Gazelle, de Nederlandse fietsfabrikant en marktleider, blijft investeren in e-bike testcenters in Duitsland. In de testcenters krijgen consumenten uitgebreid advies over de gehele collectie e-bikes van Gazelle, mét de mogelijkheid om ze ook uitgebreid te kunnen testen een testbaan. Na de succesvolle opening van het eerste e-bike testcenter in het Münsterland in april van dit jaar, volgde begin september een tweede locatie in Frankfurt am Main. 

Steeds meer mensen stappen over op een e-bike. Alleen al in 2018 werden er in Duitsland 980.000 e-bikes verkocht, een toename van 36 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Inmiddels vertegenwoordigen e-bikes 23,5 procent van de totale rijwielmarkt in Duitsland. Dat betekent dat een op de vier rijwielen een e-bike is (bron Zweirad-Industrie-Verband, maart 2019).

Om te zorgen dat elke Duitse consument de juiste e-bike vindt die aan zijn of haar wensen voldoet, opende Gazelle onlangs het tweede e-bike testcenter in Duitsland. “Met de Gazelle e-bike testcenters versterken we de lokale speciaalzaak, die vaak niet de ruimte heeft om de gehele Gazelle-collectie te leveren voor een proefrit,” zegt Andreas Jansen, directeur van Gazelle Duitsland. 

In de zogeheten ETC’s kunnen consumenten op indoor- en outdoorbanen een testrit maken op alle e-bikes uit de huidige collectie. Ervaren deskundigen van Gazelle geven er advies. De Gazelle ETC’s zijn enkel bedoeld voor advies over e-bikes. Deze worden daar niet verkocht. Na inwinning van het advies kan de consument een geschikte Gazelle aanschaffen in zijn of haar plaatselijke speciaalzaak.