Dieren,
20
april
2023
|
13:57
Europe/Amsterdam

Gazelle opent eerste E-bike Testcenter in Berlijn

Dieren, 20 april 2023 – Koninklijke Gazelle opent vandaag het 16e E-bike Testcenter wereldwijd in Berlijn. In het E-bike Testcenter worden consumenten voorzien van uitgebreid persoonlijk fietsadvies. Op een indoor- en outdoor testbaan kunnen consumenten de volledige collectie e-bikes van Gazelle testen. Met de opening van alweer het 7e E-bike Testcenter in Duitsland verstevigt het Nederlandse fietsmerk haar zichtbaarheid, passend bij de internationaal groeiende vraag naar e-bikes.

Druk om een fiets te kopen in het E-bike Testcenter is er niet. In het E-bike Experience Center  kunnen e-bikes namelijk alleen worden getest. Is hij of zij overtuigd, kunnen consumenten de e-bike aanschaffen bij een van de 780 Gazelle-dealers in het land.

E-bike steeds populairder op de Duitse wegen
De reden dat Gazelle extra inzet op de Duitse markt is de groeiende populariteit van elektrische mobiliteit. Zo is het aantal verkochte e-bikes in Duitsland vorig jaar met 10% gestegen en goed voor 48% marktaandeel*. Uit onderzoek van Gazelle** onder 500 Berlijnse auto-eigenaren blijkt dat zij voornamelijk hun auto pakken omdat ze niet bezweet op de plaats van bestemming willen aankomen (33%) of de afstand simpelweg te groot is (40%). Maar 54% van de enquête deelnemers geeft aan dat een e-bike alle irritaties rondom het fietsen kan oplossen.

Uit de file, op de fiets
"De belangstelling voor e-bikes in Duitsland blijft groeien. Het is voor ons dan ook een logische stap om het E-bike Experience Center in Berlijn te openen om nog meer mensen te overtuigen van de voordelen. In een drukke stad als Berlijn kan de e-bike een goede mobiliteitsoplossing zijn voor mensen die dagelijks in de file staan. Daarnaast houdt fietsen je natuurlijk ook lekker actief!”,  zegt Paul Vreeburg, Managing Director bij Gazelle. 

Eröffnung_Gazelle-E-Bike_Testcenter.Ajpg

Over het E-Bike Testcenter Berlin
Het Gazelle E-Bike Experience Center in Berlijn is gevestigd op het volgende adres: Am Pechpfuhl 6a, 12529 Schönefeld. Geïnteresseerden kunnen online een afspraak maken voor persoonlijk fietsadvies of spontaan langskomen tijdens de openingsuren. Meer informatie is beschikbaar op https://www.gazelle.de/testcenter/berlin

*Bron: Bike Europe: German e-bike market performed strong in 2022
**OmniQuest heeft het onderzoek in opdracht van Koninklijke Gazelle in april 2023 uitgevoerd onder 500 Berlijnse autobezitters