Dieren,
22
april
2021
|
16:37
Europe/Amsterdam

Gazelle opent eerste E-bike Experience Center van Denemarken

Samenvatting

Gazelle heeft als eerste fietsfabrikant een E-bike Experience Center in Denemarken geopend. In Kopenhagen kunnen consumenten vanaf vandaag uitgebreid kennismaken met de kwalitatief hoogstaande e-bikes van het Nederlandse fietsmerk dat haar vleugels internationaal steeds verder uitslaat.

Klaus Bondam, directeur van de Deense Fietsersbond, Rob Zaagman, Nederlandse ambassadeur in Denemarken en Paul Vreeburg, commercieel directeur van Gazelle hadden de eer het Gazelle E-bike Experience Center in Kopenhagen feestelijk te openen. 

In Nederland en Duitsland heeft Gazelle goede ervaringen opgedaan met Experience Centers. In deze filialen met regionale functie vinden consumenten de complete e-bikecollectie van Gazelle. Alle modellen zijn in de diverse maten uitgebreid te testen. Daarnaast is er deskundig personeel aanwezig dat consumenten advies geeft tijdens de zoektocht naar een nieuwe elektrische fiets.“Denemarken heeft een soortgelijke fietscultuur als Nederland. In ons land maken elektrische fietsen inmiddels een groot deel uit van het totaal aantal fietsen. In Denemarken zien we dat de belangstelling voor e-bikes ook sterk groeit. Voor een premium merk als Gazelle, met jarenlange ervaring in de ontwikkeling en productie van e-bikes is dit een logische stap.”, zegt Paul Vreeburg, commercieel directeur van Gazelle.

Indoor testen

Het E-bike Experience Center in Kopenhagen beschikt over een grote indoor testbaan, zodat het testen altijd kan doorgaan, weer of geen weer. Zodra consumenten een keuze hebben gemaakt, kunnen zij de e-bike aanschaffen bij één van de 125 Gazelle-dealers in het land.

Recordgroei e-bikeomzet

De laatste cijfers van Statistics Denmark bevestigen de toenemende verkoop van elektrische fietsen in Denemarken. Op basis van data blijkt dat de omzet uit verkoop van e-bikes sinds 2019 is gestegen met 10 procent. Niet eerder was die toename zo groot. Een aanzienlijk deel van de verkoop bestaat uit geïmporteerde fietsen. De verwachting is dat de stijgende lijn de komende tijd verder doorzet.