Dieren,
15
augustus
2015
|
01:53
Europe/Amsterdam

Gazelle opent deuren van nieuwe fabriek aan publiek tijdens Gemaakt in Gelderland

  • Gazelle neemt deel aan erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland

  • Op zondag 6 september is de nieuwe fabriek in Dieren opengesteld voor publiek. Belangstellenden kunnen zich online aanmelden

  • Gazelle laat zien hoe de productie van fietsen in de loop der jaren steeds innovatiever is geworden

Koninklijke Gazelle pakt groots uit tijdens Gemaakt in Gelderland, het erfgoedfestival dat de rijkdom van de provinciale maakindustrie in beeld brengt. Gazelle, sinds jaar en dag opererend vanuit Dieren, is diep geworteld in de Nederlandse maakindustrie en wil zich om die reden graag presenteren. Mensen die interesse hebben zijn van harte uitgenodigd op zondag 6 september een kijkje te nemen achter de schermen. De nieuwe fabriek in Dieren is die dag opengesteld voor publiek.

Gazelle heeft door de jaren heen een grote naam opgebouw in de fietsbranche in Nederland en ver daarbuiten. Ze is als ’s lands oudste fietsfabrikant niet meer weg te denken. Gazelle is de grootste fietsenproducent in Nederland en kreeg in de jaren negentig niet voor niets het predicaat ‘koninklijk’. Heel wat mensen hebben ooit fietsende meters gemaakt op een Gazelle; in de jongere jaren op een Piet Pelle, in de periode daarna op een volwassen fiets. Gazelle is trots op dat enorme bereik en wil iedereen deelgenoot maken van de succesen die het merk in het (inter)nationale fietslandschap heeft mogen vieren. Gemaakt in Gelderland is een uitgelezen mogelijkheid om dat te doen.

Open dag
Op zondag 6 september (8.30 – 13.00 uur) zet Gazelle de deuren van de nieuwe productiefaciliteit wagenwijd open voor iedereen die een blik achter de schermen wil werpen. Er zijn mooie films te zien, er wordt teruggeblikt naar vroeger, maar belangrijker nog: Gazelle laat tijdens een rondleiding door de fonkelnieuwe fabriek de hedendaagse productie van fietsen zien. De nieuwe productiefaciliteit is op dit moment de meest moderne wereldwijd. Mensen die een bezoek willen brengen, kunnen zich online aanmelden.

Gemaakt in Gelderland
De openstelling van de nieuwe productiefaciliteit vindt plaats tijdens het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland. Het festival duurt tot en met zondag 20 september. Met Gemaakt in Gelderland wordt de rijke, provinciale geschiedenis op het gebied van ambacht en industrie ontsloten voor een zo breed mogelijk publiek. Zowel jong als oud zal iets van zijn gading vinden. Het erfgoedfestival bestaat onder andere uit tentoonstellingen, open dagen, muziek, film, theater, wandel- en fietsroutes en lezingen. Veel activiteiten laten een verband zien tussen de vroegere en hedendaagse productie. Naast Gazelle doen nog veel andere bedrijven en organisaties mee aan Gemaakt in Gelderland.

www.gemaaktingelderland.nl