Dieren,
02
maart
2021
|
09:30
Europe/Amsterdam

Gazelle Makki: elektrische bakfiets voor en door gezinnen

  • Gazelle ontwikkelt nieuwe e-bakfiets na onderzoek met ouders en kinderen
  • Connect-uitvoering maakt het dieven lastig met unieke anti-diefstaltechnologie
Samenvatting

Elektrische bakfietsen zijn op dit moment een grote trend in fietsland. Ouders en opa’s en oma’s zetten deze fietsen steeds vaker in voor het vervoer van meerdere kinderen tegelijk. Met de Makki Load haakt Gazelle in op de populariteit hiervan. Deze e-bakfiets is ontwikkeld na uitgebreid consumentenonderzoek.

Gazelle trok op met diverse gezinnen in Amsterdam en Eindhoven die reeds gebruikmaken van een bakfiets. Productontwikkelaars fietsten mee naar onder meer kinderdagverblijven, scholen en winkelcentra. Zo kwamen zij erachter waar ouders en kinderen tegenaan lopen bij bestaande bakfietsen op de markt. En ook wat zij wel of juist niet belangrijk vinden op en aan een bakfiets. De uitvoerige terugkoppeling maakte duidelijk dat gezinnen waarde hechten aan met name vier belangrijke aspecten: veiligheid, comfort, design en robuustheid. Dit zijn uitgangspunten geworden voor de ontwikkeling van de Makki Load.

Hoge bak, gemakkelijke in- en uitstap

De ruime bak biedt voldoende plek voor het vervoer van meerdere kinderen. De adapters voor een autostoel en kinderzitje en de opberglade zorgen ervoor dat alles en iedereen mee kan (maximaal belastbaar gewicht: 250 kilo). Dankzij de hoge rand is het onmogelijk dat kinderen er onderweg uit vallen. Links en rechts zitten uitsparingen waardoor kinderen eenvoudig zelf in en uit kunnen stappen.

Stevige dubbele pootstandaard

De Makki Load, met een strakke belijning, is comfortabel in gebruik. De bestuurder zit recht op het zadel en neemt dus een comfortabele zithouding aan. Ook de geveerde voorvork draagt bij aan een prettige rijervaring. Voor en na de rit staat de Makki Load op een robuuste, dubbele pootstandaard. Het is daarmee bij het in- en uitstappen van de kinderen niet nodig om de bakfiets vast te houden om omvallen te voorkomen. Als de kinderen eenmaal in de bak zitten en de rit kan beginnen is de standaard met kickstand er met een simpele voetbeweging af te halen. Hoogwaardige onderdelenDe Makki Load is uitgerust met hoogwaardige onderdelen, waaronder de Bosch Performance Line (koppel: 65 Nm). Daarmee gaat de bakfiets soepel over grachten en tegen viaducten op, ook als de bak met meerdere kinderen en dus een groter gewicht is beladen. Met de hydraulische schijfremmen komt de Makki Load indien nodig snel tot stilstand. De onderhoudsarme riemaandrijving maakt het smeren van een ketting overbodig. De regenhuif en afdekhoes bieden bescherming bij regen. De Makki Load heeft een consumentenadviesprijs van 4.799 euro (inclusief 400 wh accu).

Makki Load Connect: met unieke anti-diefstaltechnologie

Een speciale uitvoering is de Makki Load Connect. Deze is via de Gazelle Connect-app verbonden met het internet en dat geeft voordelen op het gebied van veiligheid en fietsplezier. Bovenal opent dit mogelijkheden om diefstal te voorkomen. Met behulp van de app kunnen eigenaren de ingebouwde startonderbreker – uniek in de fietsbranche – activeren. Op dat moment stopt de elektrische trapondersteuning en hebben dieven niets meer aan de Makki Load Connect.Gaan dieven desondanks met de bakfiets aan de haal, dan is er alsnog een manier om dieven te dwarsbomen. De Makki Connect beschikt namelijk over een ingebouwde chip die een GPS-signaal uitzendt. Via de Gazelle Connect-app is de Makki Load Connect te volgen. Dat maakt de opsporing vele malen gemakkelijker. De Makki Load Connect heeft een consumentenadviesprijs van 4.999 euro (inclusief 400 wh accu).