Dieren,
21
augustus
2015
|
18:00
Europe/Amsterdam

Gazelle maakt zich sterk voor kinderen met een spierziekte

  • Gazelle maatschappelijk partner Spieren voor Spieren

  • Opening van Gazelle Innovation & Production Center in Dieren (3 september) staat deels in het teken van Spieren voor Spieren

Dieren, 21 augustus – Koninklijke Gazelle wenst dat alle kinderen kunnen sporten en bewegen, ook als zij beperkt zijn door een spierziekte. Om die reden is Gazelle een innige samenwerking aangegaan met Stichting Spieren voor Spieren. Als maatschappelijk partner zet de grootste fietsfabrikant van Nederland zich op een groot aantal manieren in voor Spieren voor Spieren. Daarbij gaat het om financiële en materiële steun. Gazelle is trots een bijdrage te kunnen leveren aan een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte.

Hiertoe stelt Gazelle innovatieve elektrische fietsen beschikbaar. Vanaf 2016 zal elke maand een elektrisch fiets uitgereikt worden aan een kind met spierziekte. Daarbij gaat het dus om twaalf elektrische fietsen die het kinderen met een spierziekte wat gemakkelijker maken een fietsrit te maken. Om jeugd uit het hele land aan bod te laten komen, wordt telkens een andere provincie gekozen.Belangrijk is dat het partnerschap wordt gedragen door zo veel mogelijk mensen die bij Gazelle betrokken zijn. Medewerkers, partners en rijders van Gazelle zullen betrokken worden in het partnerschap. Zo worden Gazelle-dealers aangemoedigd aandacht te schenken aan acties ten behoeve van Spieren voor Spieren.

Spierziekte
De missie van Spieren voor Spieren is om gezamenlijk een vuist te maken en alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Dat is mogelijk als medisch specialisten, het bedrijfsleven en zo veel mogelijk (top)sporters uit het land zich gezamenlijk inspannen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte. Het toekomstperspectief voor zowel het kind als het gezin moet en kan beter. Op dit moment zijn er nog altijd 20.000 kinderen in Nederland voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is vanwege een spierziekte. Dat trekt in sommige gevallen een zware wissel op een gezin. Spieren voor Spieren en Gazelle willen dat anders zien.

Trotse partner
“Als grootste fietsfabrikant van het land weten we hoe fijn het kan zijn om af en toe een fietsrit te maken. Even wat gezonde inspanning, een mooie omgeving en sociale contacten onderweg doen je goed. Helaas is fietsen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Samen met Spieren voor Spieren willen we de kwaliteit van het leven van kinderen met een spierziekte verbeteren.”, zegt directeur Jaap Merkus van Gazelle. “Dat kan met onze elektrische fietsen, maar ook door onze relaties en contacten bewust te maken van dit belangrijke doel. Tijdens de opening van onze nieuwe productie en innovatie faciliteit in Dieren (3 september) zullen we aan beide zaken aandacht schenken.”

Over Stichting Spieren voor Spieren
Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. De opbrengsten van fondsenwervende activiteiten worden snel en effectief ingezet ten behoeve van onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Hiervoor richt de Stichting diverse kinder- en expertisecentra op. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Alles is erop gericht om spierziekten de wereld uit te helpen. Om de kwaliteit van leven te verbeteren investeert de Stichting in de ontwikkeling van hulpmiddelen en worden er jaarlijks diverse leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte georganiseerd.

www.spierenvoorspieren.nl