Dieren,
22
maart
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

Gazelle levert vloot van achthonderd fietsen aan Fletcher Hotels

Gazelle is sinds enige tijd druk bezig om zich nog beter in de zakelijke markt te mengen. Alle inspanningen leiden inmiddels tot mooie resultaten, onder andere in de vrijetijdsindustrie. Na Center Parcs en Roompot is nu ook Fletcher Hotels klant van Gazelle. De Nederlandse hotelketen bestelt voor dit kalenderjaar een vloot van achthonderd fietsen, waarvan driehonderd elektrische fietsen.

Het contact met Fletcher Hotels loopt al langer. Waar de keten eerst andere keuzes maakte, ging vorig jaar het roer om. Men kreeg meer oog voor de voordelen van een kwaliteitsfiets – het onderhoud daarvan is vele malen voordeliger – en ook de merkbeleving werd belangrijker gevonden. Premiummerk Gazelle kwam al snel naar boven drijven na eigen marktonderzoek van Fletcher Hotels.

De koopovereenkomst werd pasgeleden beklonken. Fletcher Hotels gebruikt de Gazelle-fietsen na levering voor verhuur aan hotelgasten. Voor Gazelle is de samenwerking een hele mooie, want de totale fietsvloot van het hotel is groter. Mogelijk wordt later een ander deel daarvan vervangen door Gazelle-fietsen. Fletcher Hotels houdt er bovendien net als Gazelle exportambities op na. Dat biedt perspectief.

Fletcher heeft vorige jaar ook Gazelle fietsen en ebikes afgenomen om te testen. Dit is goed bevallen en daarom hebben zij tevens de bestelling geplaatst voor 2018. In totaal rijden er nu 700 Gazelle fietsen en 450 Gazelle elektrische fietsen.