Dieren,
04
oktober
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

Gazelle lanceert minimalistisch vormgegeven e-bikes

Samenvatting

• De CityZen C8+ HMB en CityZen T10 HMB zijn ideale fietsen voor gebruik in het woon-werkverkeer

• De e-bikes hebben een strak, minimalistisch design dankzij integratie van de accu

Dieren, 4 oktober – Gazelle voegt twee elektrische fietsen toe aan haar CityZen-serie: de CityZen C8+ HMB en CityZen T10 HMB. Dit zijn e-bikes voor forenzen die graag met de fiets naar het werk gaan, ook al moeten ze een behoorlijke afstand overbruggen. De e-bikes ondersteunen tot 25 kilometer per uur.

Gazelle heeft veel werk gemaakt van het design. Fraai is de wijze waarop de accu is geïntegreerd in de onderbuis van het frame. De aanwezigheid van de accu valt zo niet op en zorgt voor fijnere rijeigenschappen door een verbetering van de gewichtsverdeling. De nieuwe CityZens ogen strak en minimalistisch. Dat komt onder meer door de ranke vormgeving van de zwarte bagagedrager, de matte kleurstellingen (de CityZen C8+ HMB is ook verkrijgbaar in een blauwe glansuitvoering) en de bekabeling die grotendeels door het frame loopt.

CityZen C8+ HMB
De CityZen C8+ HMB heeft een middenmotor van Bosch (Active Line+) die stil is in het verkeer en ook ondersteunt op heuvelachtig terrein. Het frame is zo ontworpen, dat fietsers een sportieve zithouding aannemen en direct rij- en stuurgedrag ervaren. Er zitten acht versnellingen (Shimano NEXUS) en hydraulische schijfremmen op. Dit systeem biedt krachtige remprestaties, ook als het regent. Gazelle heeft gekozen voor een neutrale én opvallende styling: black mat en tropical blue gloss (deze laatste heeft geen matte afwerking). De verkoopadviesprijs bedraagt 3.199 euro (inclusief accu van 500 wattuur).

CityZen T10 HMB
Een andere CityZen-fiets met middenmotor van Bosch (Performance Line) is de CityZen T10 HMB. Net als bij de CityZen C8+ HMB zitten er hydraulische schrijfremmen op. Deze e-bike heeft tien versnellingen (Shimano DEORE) en een verende voorvork die extra comfort levert tijdens fietstochten. Gazelle brengt deze elektrische fiets in één design op de markt: desert titanium grey mat. Daarbij lopen in de lengterichting van de onderbuis enkele okerkleurige lijnen. De CityZen T10 HMB heeft een verkoopadviesprijs van 3.399 euro (inclusief accu van 500 wattuur).

Speed pedelecs
Voor wie nog sneller kantoor wil rijden, zijn er in de CityZen-serie ook twee nieuwe speed pedelecs die ondersteuning bieden tot 45 kilometer per uur. Dat zijn de CityZen Speed en CityZen Speed 380.