Dieren,
14
oktober
2016
|
11:25
Europe/Amsterdam

Gazelle laat Nederlandse olympiërs ‘oer-Hollands ontspannen’ in Rio de Janeiro

  • Koninklijke Gazelle steunt de Nederlandse equipe op de Olympische Spelen met sportieve fietsen voor in de vrije tijd
  • De CityZen C7 is er speciaal voor de sporters in een oranje uitvoering

Dieren, 1 mei – De Nederlandse topsporters zijn gebrand op goede resultaten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Koninklijke Gazelle, partner in sport van NOC*NSF, hoopt op haar manier een steentje bij te dragen aan het succes. De fietsfabrikant uit Dieren veraangenaamt de beperkte vrije tijd van de olympiërs in Rio met unieke, oranje gekleurde lifestylefietsen: de CityZen C7. Alle Rio-gangers in het Nederlandse kamp kunnen daar onbeperkt gebruik van maken.

“Rio moet de kroon op het werk worden voor Dafne Schippers, Epke Zonderland, Femke van Heemskerk, Dorian van Rijsselberghe – alle vier ambassadeurs van Koninklijke Gazelle – maar ook voor alle andere sporters van TeamNL. Zij leven 24 uur per dag voor hun sport. Per week verrichten zij tientallen uren trainingsarbeid om op het allerhoogste niveau te komen. Als zij niet in een zwembad, op de atletiekbaan of in het krachthonk zijn, blijft de focus onverminderd. De sporters letten op hun voeding, bereiden zich mentaal voor en nemen de tijd voor fysiek herstel. Ruimte voor vrije tijd is er in deze periode nauwelijks”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

De sporters hebben nu en straks in Rio ongetwijfeld behoefte aan ontspanning. Dit om op het moment suprême de vaak hooggespannen verwachtingen in te kunnen lossen. Gazelle zorgt ervoor dat de sporters in staat zijn om de vrije tijd in Rio de Janeiro op een oer-Hollandse manier in te vullen. Zij mogen onbeperkt uitwaaien op de lichte, wendbare CityZen C7. In het olympisch dorp wordt de CityZen C7 gebruikt als vervoermiddel tussen de sportzaal en wedstrijdlocatie. “Fietsen is een ontspannen bezigheid en om de spaarzame vrije tijd van een topsporter te verbeteren, fietsen Dafne, Epke, Femke en Dorian in hun vrije tijd op een Gazelle”, zegt Ertekin van Gazelle. De Lifestyle fietsen van Gazelle bieden de sporters een oer-Hollandse manier om de zinnen te verzetten en te ontspannen. Een manier die overal ter wereld kan, dus ook in Rio. Op de fiets uitwaaien om zo de focus te behouden voor waar het uiteindelijk echt om gaat: trainen, winnen en goud. Dat doet Gazelle voor sporters, maar ook voor alle andere Nederlanders.

CityZen C7 voor iedereen
Begin mei gaan de vrijetijdsfietsen per boot op transport naar Brazilië. Dit om er zeker van te zijn dat ze eind juli, als de Nederlandse ploeg overkomt, gereed staan voor gebruik. Voor de mensen die niet als sporter naar Rio de Janeiro reizen maar wel net als de sporters willen toeren op de CityZen C7, is er een troost: het model is bij alle Gazelle-dealers in het land verkrijgbaar, alleen niet in het iconische oranje. De CityZen C7 heeft een sportief, minimalistisch design en is voorzien van onderhoudsvrije Shimano Nexus-versnellingen.