Dieren,
30
mei
2018
|
10:39
Europe/Amsterdam

Gazelle laat forenzen speed pedelecs testen

  • Het Gazelle Experience Center in Waalwijk maakt het mogelijk om een dag lang een speed pedelec te testen 

Gazelle laat op de Fiets Naar Je Werk Dag (donderdag 31 mei) mensen kennismaken met de speedbike. Deze snellere versie van de elektrische fiets, die tot 45 kilometer per uur ondersteunt, is met name geschikt voor gebruik in het woon-werkverkeer. In het Gazelle Experience Center in Waalwijk staan meerdere testfietsen. Die kunnen op afspraak op de dag zelf of op één van de volgende dagen geleend worden.

Meer dan de helft van de autoritten die we maken is korter dan 7,5 kilometer. Het is een afstand die prima afgelegd kan worden met de elektrische fiets. De nog snellere speed pedelec is ook geschikt voor de nog lange ritten van bijvoorbeeld vijftien of twintig kilometer. Nu het aantal files in Nederland toeneemt en mensen toch graag zekerheid blijven houden over hun reistijd, is de speed pedelec een serieus alternatief. Daarmee staat de reistijd vast en zijn mensen in beweging. Er rijden ruim vijftienduizend speed pedelecs in Nederland rond.

Om meer mensen kennis te laten maken met de speedbike, heeft Gazelle testfietsen beschikbaar. In het Gazelle Experience Center in Waalwijk (Havenweg 23) kunnen mensen deze op de Fiets Naar Je Werk Dag (donderdag 31 mei) boeken voor een gratis test op een dag naar keuze. Terwijl de auto op de parking blijft staan, fietsen mensen het laatste stuk op de speedbike naar kantoor – en einde dag weer terug. Het Experience Center in Waalwijk ligt dicht bij een fietssnelweg. De CityZen speed is beschikbaar om te reserveren op de volgende data:

- Donderdag 31 mei
- Vrijdag 1 juni
- Dinsdag 5 juni
- Woensdag 6 juni

Voor het reserveren van een CityZen speed, kan men mailen naar: g.vandekoedijk@gazelle.nl

*Bron: Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid