Dieren,
07
december
2015
|
19:20
Europe/Amsterdam

Gazelle kiest voor tandriem-aandrijving van Gates

  • Koninklijke Gazelle maakt op de sportieve trekkingfiets Ultimate S8 gebruik van Gates’ tandriem-aandrijving
  • Systeem perst modder en sneeuw eenvoudig weg

Dieren, 7 december – Koninklijke Gazelle wil zijn fietsers een zo goed mogelijke fietsbeleving bieden. Om het nog aangenamer te maken werkt Gazelle vanaf nu samen met Gates Corporation. Dit bedrijf levert tandriem-aandrijvingen die schoon, stil en buitengewoon duurzaam zijn. De innovatieve aandrijving zit al op de sportieve Ultimate S8. In de loop van volgend fietsseizoen wordt het aantal fietsen uitgebreid.

De tandriem-aandrijving is een alternatief voor de conventionele ketting die meestal wordt gebruikt. De zogeheten Carbon Drive™ van Gates is schoon, hoeft niet gesmeerd te worden en loopt altijd soepel. Het is een uitstekend systeem voor mensen die op fietsvakantie gaan, lange tochten maken of fietsend op en neer reizen van huis naar werk. Hij is prima bestand tegen regen, sneeuw en modder.

Gates, een bedrijf dat vooral naam heeft gemaakt in de automobielbranche, heeft lang gesleuteld aan zijn perfecte tandriem-aandrijving voor fietsen. De Gates tandriem is opgebouwd uit UV- en weerbestendig materiaal rond een kern van carbon met een enorme treksterkte. De tandriem-aandrijving heeft geen kettingkast nodig. Dat vertaalt zich in een lager gewicht. Waar een normale ketting vaak 300 gram weegt, weegt de tandriem-aandrijving slechts een kwart daarvan. Tevens heeft de gebruikte tandriem een speciaal profiel waardoor deze niet van de tandwielen kan vallen.

Tandriem-aandrijving op Ultimate S8
Gazelle is zeer enthousiast over de tandriem-aandrijving van Gates en heeft ervoor gekozen deze te gebruiken bij de Ultimate S8. De fabrikant heeft gemerkt dat de tandriem nauwelijks slijt, wat het rendement ten goede komt. Tijdens een test is aangetoond dat de tandriem twee tot drie keer langer meegaat dan de conventionele ketting. Een tandriem heeft geen smering nodig en kan niet roesten. Het systeem perst modder en sneeuw eenvoudig weg.