Dieren,
21
juli
2015
|
11:57
Europe/Amsterdam

Gazelle juicht dragen helm op CityZen Speed toe

  • Populariteit speedbikes neemt toe
  • CityZen Speed: snelste elektrische speedbike van Gazelle - perfect voor woon-werkverkeer

De speedbike is een fietstype waarvan de populariteit in de afgelopen jaren sterk is toegenomen en naar verwachting verder zal stijgen. Voor het fietsseizoen 2016 heeft Gazelle daarom een nieuwe, innovatieve speedbike aangekondigd: CityZen Speed. Gazelle juicht het toe dat de gebruikers van deze nieuwe speedbike gebruik maken van een helm. Het is belangrijk dat alle gebruikers van de CityZen Speed zo veel mogelijk veilige en zorgeloze kilometers kunnen afleggen.

De speedbike is in het fietslandschap van grote toegevoegde waarde. Onder meer voor forenzen die nu nog dagelijks de weg tussen huis en werk per auto afleggen en in plaats daarvan heel graag op een fiets stappen, maar dat niet doen omdat de afstand met een gewone fiets of e-bike simpelweg te groot is. De speedbike biedt ondersteuning tot 45 kilometer per uur en is daarom een zeer aantrekkelijk vervoersmiddel om langere afstanden fietsend mee af te leggen. De forens die 30 kilometer van en naar zijn werk moet rijden, is wellicht wél bereid om dat met de speedbike te doen.

Gazelle richt zich met de CityZen Speed mede op die doelgroep, maar wil wel dat de snelle speedbike op een veilige manier wordt gebruikt. De roep in Den Haag om regels op te stellen voor een passende draaghelm is dan ook zeer welkom. Deze maand is een motie ingediend waarin de minister van Infrastructuur en Milieu wordt gevraagd met een voorstel te komen voor een passende helm. Eentje die voldoende bescherming biedt bij een onfortuinlijke val, maar die speedbikers er niet van weerhoudt de helm te dragen. Strikt genomen zouden gebruikers van de speedbike vanaf januari 2017 een bromfietshelm moeten dragen. Het vermoeden bestaat dat speedbikers een bromfietshelm niet zien zitten en dus óf onveilig de weg op gaan óf niet kiezen voor de handige speedbike.

CityZen
Gazelle steunt de lobby voor een fietshelm voor speedbikers en hoopt zo veel mogelijk mensen veilig te zien rijden op de CityZen Speed. Dat is de nieuwste en snelste speedbike in de collectie van Gazelle. De CityZen Speed is met zijn sportieve zithouding gemaakt voor vlot woon-werkverkeer. De krachtige Bosch Performance Line-motor in combinatie met het lage gewicht en de Shimano Deore 10 speed-derailleur maakt een topsnelheid van 45 kilometer per uur mogelijk.