Dieren,
19
december
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Gazelle introduceert private lease-pakket

  • Gazelle is het eerste premium fietsmerk dat private lease aanbiedt
  • Orange C7+ HFP is de eerste Gazelle-fiets die geleased kan worden

Dieren, 19 december – Gazelle introduceert een nieuwe, zorgeloze manier van e-biken. Als eerste premium fietsmerk in Nederland komt ze met een private lease-aanbod. Dat bestaat uit een compleet pakket met daarin een elektrische fiets met accu naar keuze, verzekering, service, onderhoud en pechhulp. Een leasende e-biker die onverhoopt stil komt te staan, maakt aanspraak op snelle pechhulpservice van FietsNed. Na de contractperiode kan de e-bike door de consument of de dealer worden overgenomen van de leasemaatschappij. Als de fiets niet wordt overgenomen, blijft de fiets eigendom van de leasemaatschappij. 

“Fietsleasing is op dit moment dé trend. In het verleden zag je dat mensen net zolang spaarden totdat ze die ene fiets konden kopen. Nu merk je juist dat mensen, zeker jongere generaties, oog hebben voor andere manieren van financiering. Wij spelen daarop in met private lease, waarbij fietsers per maand een vast bedrag betalen. Het grootste voordeel is dat we fietsers geheel ontzorgen. Alle zaken die je kunt bedenken zijn in het lease-aanbod meegenomen: verzekeringen, service, onderhoud en pechhulp ”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Keuze in accupakketten
De Orange C7+ HFP met voorwielmotor van Panasonic is de eerste Gazelle-fiets volgens de private lease constructie. Mensen gaan voor een leaseovereenkomst naar de Gazelle-site en kiezen daar het gewenste accupakket: brons, zilver, goud of platina. De looptijd van het leasecontract is 36 maanden. Het maandbedrag hangt af van het gekozen accupakket (bandbreedte: 71,93 – 79,58 euro). Mensen halen hun gloednieuwe e-bike, na bevestiging van de leaseovereenkomst, af bij de dichtstbijzijnde premium Gazelle-dealer. Deze dealer verzorgd daarnaast ook de service en het onderhoud. Aan het einde van de contractduur leveren fietsers de e-bike weer in.