Dieren,
23
januari
2020
|
14:55
Europe/Amsterdam

Gazelle introduceert de Medeo T9 HMB, een sportieve e-bike met superieur gebruiksgemak

Gazelle lanceert onder de naam Medeo een nieuwe sportieve elektrische trekkingfiets: de Medeo T9 HMB. De fiets heeft behalve sportieve kenmerken ook duidelijke invloeden van een stadsfiets. 

De Gazelle Medeo brengt het beste van twee werelden samen. Fietsers herkennen op de Medeo het typische rijgedrag en de voordelen van een sportieve fiets en merken tegelijkertijd het gebruiksgemak van een alledaagse stadsfiets. Het resultaat is een sportieve e-bike met een strakke afwerking. 

Sportieve tint

De sportiviteit is te danken aan het strakke ontwerp van het aluminium, sloping frame. De onderbuis loopt door in het balhoofd en zorgt voor meer wendbaarheid. Daarnaast is de Medeo een lichtgewicht e-bike die direct reageert op stuurbewegingen en kracht die de fietser zet. De sportiviteit blijkt tevens uit onderdelen als de hydraulische schijfremmen van Shimano. Die bieden veel remkracht onder alle weersomstandigheden. Met de Bosch Performance Line-motor (65 newtonmeter) is er ook heuvelop krachtige, geruisloze ondersteuning.  

Gebruiksgemak

De praktische afwerking en keuze in onderdelen geeft de Medeo eveneens enkele typische eigenschappen van een stadsfiets. Zo heeft de Medeo brede banden en een geveerde voorvork voor extra comfort en zitten er spatborden en een kettingscherm op voor bescherming tegen opspattend water. Met de krachtige voor- en achterverlichting, het vaste slot en een solide zijstandaard is de fiets geschikt voor dagelijks gebruik in de stad. De bagagedrager met MIK-systeem en snelbinders maakt het mogelijk om er tassen of een mand op te bevestigen.  

Specificaties

De accu van de lowstep Medeo T9 HMB bevindt zich in de drager, bij het highstep model is de accu op de onderbuis bevestigd. De fiets is voorzien van Shimano Acera negen versnellingen. De Medeo T9 HMB is verkrijgbaar in diverse maten in de kleurstelling black mat. De consumentenadviesprijs van de Medeo T9 HMB bedraagt 2499,- euro.