Dieren,
01
februari
2021
|
15:58
Europe/Amsterdam

Gazelle heeft twee nominaties op zak voor Fiets van het Jaar Verkiezing

Samenvatting

De kanshebbers voor de diverse categorieën van Fiets van het Jaar Verkiezing 2021 zijn bekend. Gazelle had twee ijzers in het vuur en beide fietsen hebben de test met glans doorstaan. De Chamonix C5 HMS is genomineerd voor de titel E-bike van het Jaar. De No 1 – een nog niet gelanceerde speed pedelec – is in de race om bekroond te worden tot Speed E-bike van het Jaar.

Een vakjury heeft een recordaantal van zestig fietsen onder het vergrootglas gelegd en uitgebreid getest. De vakjury – een team van journalisten, branchekenners en vertegenwoordigers van RAI Vereniging – heeft daarbij op vele aspecten gelet: de constructie en afwerking, het innovatieve karakter, de uitrusting in standaarduitvoering, het ontwerp en design, de veiligheid, het rijgedrag, de prijs-kwaliteitverhouding en de x-factor. Tijdens het testwerk gingen de handen veelvuldig op elkaar voor de twee deelnemende Gazelles: de No 1 en Chamonix C5 HMS.

Chamonix C5 HMS

Hoezeer één fiets voor verschillende doeleinden geschikt kan zijn, kon de vakjury zelf ervaren op de Chamonix C5 HMS. Deze e-bike met sportieve looks leent zich zowel voor woon-werkritten, dagvullende weekendtochten als alledaags gebruik. De verstelbare stuurpen maakt het mogelijk om tussen een comfortabele en sportieve zit te wisselen. De e-bike vraagt weinig onderhoud dankzij de Nexus 5-versnelling en riemaandrijving van Gates. En met de hoge accucapaciteit (630 wattuur) doet de Shimano STEPS 6100-middenmotor extra lang zijn werk zonder dat tussentijds laden noodzakelijk is. De verstelbare stuurpen maakt het mogelijk om tussen een comfortabele en sportieve zit te wisselen.

Gazelle No 1

Met de testrit op de No 1 had het panel van de Fiets van het Jaar Verkiezing 2021 een primeur te pakken: deze speed pedelec wordt namelijk pas in maart op de markt gebracht. Gazelle brengt met de No 1 een eigenzinnige speedbike voor mensen die houden van een uitgesproken design met strakke lijnen en opvallende kleuren. De rijervaring is tegelijkertijd prettig, met veel snelheid en controle. Mensen kunnen de No 1 bij de aanschaf zelf configureren.

Fiets van het Jaar Verkiezing

De Fiets van het Jaar Verkiezing is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt op de Nederlandse fietskalender. RAI Vereniging organiseert de Fiets van het Jaar Verkiezing nu voor de 34ste keer. Met de populariteit van elektrisch fietsen zijn er in de loop der tijd extra categorieën bijgekomen. De E-bike van het Jaar Verkiezing is er dit jaar voor de elfde maal en de Speed E-bike van het Jaar Verkiezing voor de zevende keer. Tot slot zijn er ook nog de verkiezingen Racefiets en Mountainbike van het Jaar. De winnaars worden bekendgemaakt op 10 maart.