Dieren,
30
november
2017
|
08:55
Europe/Amsterdam

Gazelle heeft één van ’s lands veiligste magazijnen

Gazelle heeft één van ’s lands veiligste magazijnen

Samenvatting
  • Bronzen certificaat in de verkiezing Veiligste Magazijn van Nederland
  • Gazelle scoort punten met haar veiligheidsprogramma en de betrokkenheid van medewerkers

Dieren, 30 november – Gazelle beschikt in haar fabriek in Dieren over één van de veiligste magazijnen. In de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland heeft Gazelle deze week een bronzen certificaat gewonnen. Onder meer het veiligheidsprogramma en de betrokkenheid van medewerkers gaven de doorslag.

“De magazijnvloer van de fabriek heeft een oppervlak van zo’n tienduizend vierkante meter. In deze ruimte worden fietsonderdelen en andere goederen gelost, verzameld en uitgepakt. Veel medewerkers, ook de mensen op kantoor, laten hun gezicht hier regelmatig zien. Om die reden is veiligheid een onderwerp waaraan we op allerlei manieren aandacht besteden”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Japans programma

Bij Gazelle hebben de medewerkers inspraak gehad in de manier waarop invulling is gegeven aan het thema veiligheid. Daarnaast is het 5S-programma uitgerold. Dat staat voor sorteren, schikken, schoonmaken, systematiseren en standhouden. Het eenvoudige, van oorsprong Japanse programma verhoogt niet alleen het veiligheidsniveau, maar komt ook de efficiëntie, kwaliteit en productiviteit ten goede.

Tevreden medewerkers

Men is blij met de erkenning in de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland. Die is bedoeld om arbeidsveiligheid op de werkvloer te bevorderen. Met het bronzen veiligheidscertificaat is een bedrag van 500 euro gemoeid. Die prijs investeert Gazelle in het vergroten van de tevredenheid van haar medewerkers.