Dieren,
12
januari
2023
|
10:24
Europe/Amsterdam

Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB komt als beste uit de AD schoolfietstest

Dieren, 12 januari 2023 – Het Algemeen Dagblad heeft dit jaar een speciale editie van de jaarlijkse fietstest in het leven geroepen, de schoolfietstest, en Gazelle is in de prijzen gevallen. Het Algemeen Dagblad testte binnen verschillende categorieën (elektrische) fietsen en deelde per categorie de titels ‘Best Getest’ en ‘Beste Koop’ uit. In de categorie ‘Elektrische transportfietsen voor school’ komt de Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB, met een gemiddeld eindcijfer van 8.4, als beste uit de test. De Gazelle Esprit HFB sleept met een gemiddeld eindcijfer van 8.7, in de categorie ‘Elektrische schoolfietsen’, een derde plek in de wacht.

Krachtig én trendy

De Gazelle HeavyDutyNL modellen zijn de breedst inzetbare transportfietsen van Gazelle. Dankzij het robuuste en trendy karakter zijn deze stadsfietsen en e-bikes perfect om boodschappen mee te doen, om mee naar het werk of school te fietsen of voor een fietstochtje door de stad en het park. Met de sterke voor- en achterdrager kun je bijna alles meenemen, terwijl je door de brede banden licht fietst. Met de dubbele kickstand en het stuurslot kun je de e-bike bovendien overal kwijt. De prijswinnende Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB is daarnaast uitgerust met een Bosch Active Line motor, lederen handgrepen en een handig Intuvia display om je op snelheid te houden.

Het testpanel is zeer positief over deze fiets: “Zo ongeveer alles is fijn aan deze fiets” meldt een scholier. “Goed design, fijn zadel, ‘zeer goed in de omgang’ en trekt rustig op voordat hij snelheid maakt, dat is prettig”. Kees Bakker, specialist van de Fietsersbond is het daarmee eens: “Mooie complete transportfiets waar alles aan klopt. Met goede ondersteuning van de Bosch Active line motor, makkelijk uitneembare accu, robuust display, brede dubbele standaard, en goede hydraulische velgremmen.”

De Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB is verkrijgbaar vanaf €2399,- euro.

Met de fiets naar school
In de categorie ‘Elektrische schoolfietsen’ mag Gazelle zich dit jaar met de Esprit HFB bij de top 3 voegen. Met een cijfergemiddelde van 8.7 wist de e-bike een derde plek te bemachtigen. De robuuste Gazelle Esprit HFB is dankzij het lichtgewicht frame, stevige bagagedrager voor de schoolboeken en geïntegreerde voorlamp uitermate geschikt als schoolfiets.

Het testpanel van scholieren is ook positief over de Esprit HFB. Zo zeggen zij over de fiets: “makkelijk bedienbaar”, “een goede fiets die goed fietst” en “soepele motor”.

De Gazelle Esprit HFB is verkrijgbaar vanaf €1999,- euro.