Dieren,
25
oktober
2016
|
09:21
Europe/Amsterdam

Gazelle grossiert in prijzen tijdens Dutch Design Week

  • CityZen C8, Esprit C3 en Orange C8 HMB krijgen de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO)
  • GIO bestaat dertig jaar is een steeds belangrijker kwaliteitskeurmerk

Dieren, 25 oktober – Drie fietsen van Koninklijke Gazelle zijn in de prijzen gevallen. De CityZen C8, Esprit C3 en Orange C8 HMB sleepten de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) in de wacht. Dit is een belangrijk en breed erkend kwaliteitskeurmerk dat als steeds relevanter wordt beschouwd door zowel de (maak)industrie als kopers van een fiets. Het bestaat dertig jaar. De bekendmaking had plaats in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week.

De GIO is een initiatief van de onafhankelijke stichting Designlink. De Erkenning Goed Industrieel Ontwerp wordt ondersteund door een groot aantal representatieve beroeps- en brancheorganisaties, kennis- en onderwijsinstellingen en intermediairs. De drie winnende fietsen van Gazelle zijn uitgebreid getest. Ze zijn nu te zien op de GIO-tentoonstelling in het Klokgebouw in Eindhoven. Die expositie wordt gehouden in het kader van de Dutch Design Week (nog tot en met 30 oktober).

Drie Gazelle-winnaars
De CityZen C8 is een typische woon-werkfiets die een rit van en naar kantoor nog prettiger maakt en uitnodigt om langere afstanden fietsend te overbruggen. Het winnende model heeft een duurzame riemaandrijving van Conti en is daarmee een stuk lichter en stiller dan een fiets met een traditionele ketting. De onderhoudsarme fiets heeft krachtige, hydraulische schijfremmen van Shimano die voor meer rijcomfort en extra veiligheid zorgen.

Erkenning was er ook voor de Esprit C3, de typische stadsfiets met oversized aluminium buizen, krasbestendige lak en dichte kettingkast. Daarnaast heeft Gazelle prijs met de Orange C8 HMB. Deze e-bike heeft een vernieuwd frame dat nog stijver is en voor prettige rijeigenschappen zorgt. De middenmotor is laag geplaatst voor een optimaal zwaartepunt. Het frame is 30% stijver waardoor alle energie op de pedalen zorgt voor een zeer stabiele wegligging en dito wat betreft de wendbaarheid. De Orange is de best verkopende elektrische fiets van Nederland.