Dieren,
04
februari
2019
|
14:18
Europe/Amsterdam

Gazelle Grenoble C7+ HMB Elite wint iF Design Award

  • Erkenning voor Grenoble C7+ HMB Elite: functie meets design 
  • iF Design één van de meest gerenommeerde design-awards

Gazelle is bij de jaarlijkse uitreiking van de felbegeerde iF Design Awards in de prijzen gevallen. De Gazelle Grenoble C7+ HMB Elite won de prestigieuze designonderscheiding in de categorie ‘Product’.

De iF Design Awards worden jaarlijks toegekend door iF International Forum Design GmbH uit Hannover, de oudste onafhankelijke designorganisatie ter wereld. Verdeeld over diverse categorieën waren er dit jaar maar liefst 6.400 inschrijvingen uit vijftig landen.

De jury over de Grenoble C7+ HMB Elite

 Gazelle kreeg van de 67 juryleden - stuk voor stuk onafhankelijke experts van over de wereld - een iF Design Award toegekend voor de elektrische Grenoble C7+ HMB Elite. “Balans en comfort zijn de trefwoorden voor de Elite. De in het frame geïntegreerde batterij zorgt niet alleen voor een eenvoudige en veilige op- en afstap, maar ook voor een betere gewichtsverdeling en daarmee voor een optimaal weggedrag. Ook veiligheid speelt een belangrijke rol. Zo beschikt deze fiets over de nieuwste versie van de innovatieve Fendervision-verlichting. De krachtige LED’s zijn niet alleen van voren en van achteren zichtbaar, maar ook van opzij. Zo dragen ze bij aan extra veiligheid. Bovendien is de verlichting stijlvol geïntegreerd in het spatbord. De comfortabele zithouding, het design en alle componenten zorgen samen voor een optimale fietservaring. Bij de Elite gaan functie en design hand in hand,” aldus het juryrapport.

De iF Design Award

Al 66 jaar is de iF Design Award een erkend keurmerk voor hoge kwaliteit en uitmuntend design. Het iF label is wereldwijd erkend voor uitstekende ontwerpservices en de iF Design Award is één van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Er worden awards toegekend in de categorieën Product, Packaging, Communication en Service Design/UX, Architecture en Interior Architecture, evenals Professional Concept. Alle winnende inzendingen worden opgenomen in de iF WORLD DESIGN GUIDE en in de iF design app. Bovendien worden ze tentoongesteld in de iF design expositie in Hamburg.