Dieren,
02
oktober
2019
|
11:18
Europe/Amsterdam

Gazelle-design in de prijzen bij uitreiking prestigieuze Duitse designawards

  • Ultimate C8+ HMB en Arroyo C8 HMB Elite winnen Bicycle Brand Contest 2019
  • Designwedstrijd van German Design Council internationaal toonaangevend

Gazelle is in de gerenommeerde Bicycle Brand Contest 2019 onderscheiden met twee prestigieuze designawards. De Nederlandse fietsfabrikant kreeg de designprijzen voor de Gazelle Ultimate C8+ HMB en de Arroyo C8 HMB Elite. Het laatstgenoemde model wordt in Nederland verkocht als Grenoble C8 HMB, met als enige verschil het ontbreken van een terugtraprem. De Duitse designcontest, die jaarlijks wordt georganiseerd door de German Design Council, is internationaal befaamd onder met name designers en mensen uit de tweewielerbranche.

De jury liet zich zeer lovend uit over de Gazelle Ultimate C8+ HMB: “De Gazelle Ultimate combineert kwaliteit en rijcomfort met een modern en sportief-elegant ontwerp, evenals een strak uiterlijk dankzij gestroomlijnde en zacht afgeronde verbindingen. De bovenbuis, vorken, onderbuis en trapas lopen naadloos in elkaar over en onderstrepen de sportiviteit van het ontwerp. Het is een verbluffend goed ontworpen e-bike die aantrekkelijk is voor verschillende doelgroepen. Niet in de laatste plaats dankzij de open frameconstructie zonder dwarsbuis, waardoor op- en afstappen gemakkelijker gaat.”

De Arroyo C8 HMB Elite (Grenoble C8 HMB) kreeg door de jury met name credits toegekend voor zijn sportief-chique styling: “De wijze waarop de zadel- en onderbuis konden worden verbonden met het middelpunt van de fiets voor een lage en comfortabele instap, levert een uiterst strakke oplossing op. Het resultaat is een sportieve en chique allround e-bike die in staat is het typische Gazelle-DNA te behouden.”

Ultimate C8+ HMB: strak, comfortabel en functioneel

Met de Gazelle Ultimate C8+ HMB levert Gazelle een e-bike met een strak uiterlijk en hoog prestatie- en comfortniveau. Dat uit zich in een fiets waarbij de motor en accu stijlvol in het aluminium frame zijn geïntegreerd. Ook de bekabeling is zoveel mogelijk uit het zicht weggewerkt. De e-bike is uitgerust met de krachtige Bosch Active Line Plus-motor en Shimano Nexus 8. Hydraulische velgremmen bieden een gedoseerde remwerking. Fietsers ervaren veel comfort dankzij onder meer de geveerde voorvork en brede banden.

Arroyo C8 HM Elite en Grenoble C8 HMB zijn elektrische alleskunners

De Arroyo C8 HM Elite en Gazelle Grenoble C8 HMB, die met uitzondering van een extra terugtraprem op de Arroyo nagenoeg gelijk zijn aan elkaar, zijn beide alleskunners. Ze lenen zich perfect voor zowel gebruik in de stad als een comfortabele rit in het weekend. De modellen beschikken over de Bosch Active Line Plus-motor die laag in het frame is geplaatst, waardoor het op- en afstappen moeiteloos gaat. Bovendien is de wegligging dankzij die constructie beter. Elektrische componenten zijn veelal in het frame geïntegreerd. Voor meer veiligheid is zowel de voor- als achterverlichting weggewerkt in de spatborden. De Fendervision ledverlichting maakt fietsers ook vanaf de zijkant zichtbaar.