Dieren,
23
oktober
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Gazelle controleert fietsverlichting van scholieren

Samenvatting
  • Scholieren zijn op vrijdag 27 oktober (12.00 – 15.00 uur) welkom bij Gazelle voor een gratis fietsverlichting check
  • Eerste honderd scholieren krijgen een fietslamp

Dieren, 23 oktober – Jongeren uit Dieren en omgeving kunnen naar de fabriek komen voor een gratis check van de fietsverlichting. De eerste honderd scholieren krijgen een fietslamp.

“In onderzoek geeft ruim 90 procent van de Nederlandse tieners van 13 tot en met 17 jaar aan goede fietsverlichting belangrijk te vinden. Eenzelfde percentage ouders zegt hun kinderen niet van huis te laten gaan zonder de juiste fietsverlichting. In de praktijk blijkt echter dat slechts de helft van de fietsende jongeren onder de 18 jaar ’s winters met werkend voor- en achterlicht rijdt. Dat moet en kan anders”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Fietsers met een functionerende voor- en achterlamp lopen 17 procent minder kans op een ongeval bij duisternis. Om de risico’s te beperken, controleert Gazelle fietsverlichting van jeugdigen op vrijdag 27 oktober. Scholieren kunnen tussen 12.00 en 15.00 uur melden bij de hoofdingang van de expeditie (Wilhelminaweg 8, Dieren). Ook complete schoolklassen zijn welkom (aanmelding is in dat geval gewenst: nieuws@gazelle.nl)

  • Cijfers zijn gebaseerd op onderzoek van TNS NIPO (2015) en het ministerie IenM/DVS (2013)