Dieren,
27
november
2015
|
10:16
Europe/Amsterdam

Gazelle combineert comfort en stijlvolle uitstraling in splinternieuwe stadsfiets

  • Gazelle presenteert nieuwe, compleet uitgeruste stadsfiets met smaakvolle accenten en details
  • De Eclipse C8 LTD is sinds deze week verkrijgbaar bij de dealer

Dieren, 27 november – Fietsen moet zo comfortabel mogelijk en in stijl. Met die gedachte heeft Koninklijke Gazelle zijn nieuwe Eclipse C8 LTD ontworpen. De stadsfiets is compleet uitgerust, heeft een eigen, unieke smoel en vraagt weinig onderhoud. Het gloednieuwe model van Nederlands oudste fietsfabrikant is sinds deze week bij Gazelle-dealers verkrijgbaar. De Eclipse C8 LTD mag dan in het hogere segment thuishoren, de adviesprijs voor consumenten is aantrekkelijk: 949 euro.

De stadsfiets is zeer compleet uitgerust met een verende zadelpen en voorvork. Die vergroten het rijcomfort. De verende voorvork vermindert de trillingen onderweg en is prettiger voor handen, armen en polsen. Het frame is op zo’n manier vormgegeven, dat de zithouding meer dan uitstekend en comfortabel is. Aangenaam is de fiets ook als hij in de garage staat: de splinternieuwe Eclipse C8 LTD vraagt weinig aandacht. Hij heeft veel onderhoudsarme onderdelen, zoals een gesloten kettingkast (FlowLine Active) met automatische kettingspanner, Shimano Nexus 8 Premium-versnellingen, rollerbrakes en een naafdynamo.

De Eclipse C8 LTD is zeker niet alleen een ideale fiets vanwege zijn comfort en gemak. Ook met het design torent deze stadsfiets uit boven de massa. De stadsfiets heeft een uniek en vooral smaakvol design: heel wat onderdelen en componenten zijn speciaal voor de Eclipse C8 LTD gestyled. De Eclipse C8 LTD heeft een geïntegreerde koplamp, witte remgrepen en opvallende kleuraccenten. De binnenzijde van de spatborden heeft een blauwe tint en ook op de band (Schwalbe Finta, met anti-lekbescherming) is er een kleuraccent. De gekozen kleurcombinatie geeft de stadsfiets een fris en sportief karakter.

Winters fietsparadijs
De Eclipse C8 LTD is sinds deze week verkrijgbaar bij de Gazelle-dealers in het land. Ook is hij te bewonderen in het Experience Center in Amersfoort. Daar is het mogelijk om vrijblijvend een uitgebreide testrit te maken op de stijlvolle stadsfiets.Extra leuk: het Experience Center in Amersfoort is deze gehele winter een sfeervol, winters fietsparadijs. Medewerkers ontvangen bezoekers hier van dinsdag tot en met zaterdag met koffie en erwtensoep en geven advies. Het is niet mogelijk fietsen als de Eclipse C8 LTD aan te schaffen in het Experience Center. Dat kan alleen bij de ruim 1.100 Gazelle-dealers in het land.