Dieren,
04
april
2016
|
15:33
Europe/Amsterdam

Gazelle Cityzen Speed wint 'Speed E-Bike van het Jaar 2016'

Winnaars ‘Fiets van het Jaar 2016’, ‘E-Bike van het Jaar 2016’ en ‘Speed E-Bike van het Jaar 2016’ bekendgemaakt

Vanmiddag zijn door RAI Vereniging de winnaars van de verkiezingen Fiets van het Jaar 2016, E-Bike van het Jaar 2016 en -voor de tweede keer- de Speed E-Bike van het Jaar 2016 bekend gemaakt.
De concurrentie was dit jaar groter dan ooit. Maar liefst
44 inzendingen uit binnen- en buitenland wilden de titel van beste fiets 2016 veroveren, waaronder negen merken die voor de eerste keer meededen.

Speed E-Bike van het Jaar 2016: Gazelle CityZen Speed
De Gazelle CityZen Speed is een volwassen speed e-bike voor een prijs die hem binnen het bereik haalt van een grotere groep consumenten. De Gazelle CityZen Speed is perfect voor forenzen die naast gezond en snel via een duurzame vorm van mobiliteit op het werk willen komen. De ondersteuning van deze sportieve e-bike wordt verzorgd door een krachtige en robuuste Bosch middenmotor van de Performance Line. Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft de fiets een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De Gazelle CityZen heeft een uitgebreid display en is eenvoudig te bedienen. De geveerde voorvork biedt extra comfort. De fiets is volgens de eisen van de Europese typegoedkeuring uitgevoerd met remlicht en kentekenplaatverlichting en een spiegel. De hydraulische Magura MT4e schijfremmen zorgen voor goede remeigenschappen.

De jury heeft bij de beoordeling van deze categorie met speciale aandacht gekeken naar de rijeigenschappen, techniek en constructie van deze snelle e-bike. Het is Gazelle met de CityZen gelukt om naast deze zaken aandacht te besteden aan een sportief design wat aansluit bij het gebruik.

De Gazelle CityZen Speed wordt geproduceerd en in de handel gebracht door Koninklijke Gazelle NV in Dieren voor een adviesprijs van € 3.099,-.

Over de verkiezing
Voor de 29ste keer werd de verkiezing 'Fiets van het Jaar' georganiseerd door RAI Vereniging met het doel de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing dat leidt tot verhoging van de kwaliteit van de fiets en daarmee het fietsplezier.
RAI Vereniging wil op deze wijze bijdragen aan een positieve en juiste beeldvorming over de kwaliteit van moderne fietsen in Nederland.
Voor de zesde keer is de verkiezing van E-Bike van het Jaar gehouden en dit jaar is voor de tweede keer de Speed E-Bike van het Jaar gekozen.

Fabrikanten en importeurs van fietsen in Nederland hebben dit jaar 17 fietsen, 21 e-bikes en 6 Speed e-bikes uit de nieuwe collectie 2016 voor deze verkiezingen geselecteerd. De fietsen zijn door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest.

Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep.

Voor meer informatie, kijk ook op www.fietsawards.nl

 

[bron: RAI Vereniging]