Dieren,
05
april
2016
|
10:20
Europe/Amsterdam

Gazelle CityZen Speed: Speed E-bike van het Jaar

  • Onafhankelijke jury roemt de goede prijs-kwaliteitverhouding, de prima wegligging en het comfort van de CityZen Speed
  • Koninklijke Gazelle trots op erkenning

Blije gezichten in het Innovation & Production Center van Koninklijke Gazelle. De speed pedelec CityZen Speed is uitgeroepen tot Speed E-Bike van het Jaar. De onafhankelijke jury is lovend over de goede prijs-kwaliteitverhouding, de uitstekende wendbaarheid, de prima wegligging en het comfort. “De Gazelle CityZen Speed is een volwassen speed e-bike voor een prijs die hem binnen het bereik haalt van een grotere groep consumenten”, stelt de jury. De verkiezing is een initiatief van RAI Vereniging.

Zo’n anderhalf jaar geleden maakten de experts van Gazelle de eerste schetsen van de razendsnelle e-bike die later de naam CityZen Speed zou krijgen. Al direct na een eerste testrit met het prototype wisten de specialisten dat zij een parel van een speedbike hadden ontworpen. De prijs en vooral reacties van gebruikers en proefrijders in Gazelles Experience Center in Amersfoort zijn nu de bevestiging. “Als je gaat rijden, voelt hij direct vertrouwd en prettig. Dat komt door het stijve en compacte frame”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Sportieve krachtpatser
“Het is een fiets met een heel sportieve bouw en uitstraling. Je ziet het bijvoorbeeld al aan de derailleur en hydraulische schijfremmen. En belangrijker nog: je voelt het als je er zelf op rijdt. Ondanks de ondersteuning is het een sportieve fiets gebleven. Daarnaast lijkt de CityZen Speed op een vertrouwde, gewone e-bike. Groot verschil is dat hij een motor van 350 watt heeft en ondersteuning biedt tot 45 kilometer per uur. Je gaat er lekker snel mee, iets wat zeker forenzen aan de CityZen Speed waarderen”, stelt Ferdi.

De CityZen Speed (3.099 euro) is een ideale fiets voor werknemers die op een duurzame en bovenal gezonde en snelle manier op kantoor willen komen. Het prijswinnende model heeft een krachtige middenmotor van Bosch. Deze is laag in het frame geplaatst, wat voor een uitstekende wendbaarheid en wegligging zorgt. De geveerde voorvork biedt bovendien extra comfort. Ferdi: “Met al haar voordelen en de uitstraling van een ‘sportieve krachtpatser’ lokt de CityZen Speed steeds meer werknemers uit de auto.”

download
Gazelle Cityzen Speed wint 'Speed E-Bike van het Jaar 2016'