Dieren,
17
maart
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

Gazelle bedient sportievelingen met lichte trekkingfiets

• Het model uit de iconische Chamonix-familie is hoogwaardig afgemonteerd en onderhoudsarm

Dieren, 17 maart – Gazelle heeft met de Chamonix S30 een trekkingfiets in huis die op maat is gemaakt voor sportievelingen. De fiets is licht en heeft een comfortabele geometrie. Daarmee is de Chamonix S30 geschikt voor langere tochten op zowel vlakke als heuvelachtige routes. De Chamonix is naast de Orange één van Gazelles kenmerkende frames.

Veel Nederlanders kiezen ervoor om in vakantietijd en bij mooi weer langere tochten te maken. Soms in eigen land, vaak ook in heuvel- en bergachtige gebieden in het buitenland. De Chamonix S30 is met 15,2 kilogram een lichte trekkingfiets die prima uit de voeten kan op geaccidenteerd terrein. De velgremmen (Magura HS11) zorgen ervoor dat fietsers gedoseerd kunnen remmen. Ze reageren snel als fietsers remmen, ook bij minder prettige weersomstandigheden.

Weinig onderhoud
De Chamonix S30 is onderhoudsarm. De velgremmen vragen doorgaans minder aandacht dan andere remsystemen. Ook overige onderdelen zijn onderhoudsarm, zoals de vaste voorvork en de naafdynamo. De koplamp, die een lichtbundel van 30 lux geeft, doet daarmee altijd dienst. De Chamonix heeft een matzwart design met rode details en is afgewerkt met hoogwaardige componenten, waaronder de ergonomische Ergon GP2 handvatten. De adviesprijs is 1.199 euro.