Dieren,
15
januari
2019
|
14:43
Europe/Amsterdam

Fietsroute in Flevoland: het summum voor fietsende vogelaars

Natuurliefhebbers weten het: als je op-en-top wilt genieten van de omgeving, is de (elektrische) fiets daar een uitstekend middel voor. Terwijl je rustig trapt, neem je de streek goed in je op. Op de hotspots knijp je in de remmen en zet je de fiets opzij. De vraag is alleen: waar stap je op de fiets voor een natuurrit? Een routetip van Gazelle: trek naar de Lepelaarplassen.

Wie naar de Lepelaarplassen in de provincie Flevoland gaat, waant zich tijdelijk in een andere wereld. In dit natuurgebied fiets je langs prettig geurende braamstruiken, door wilgenbossen en langs hoge schietwilgen. Met de plassen, rietvelden en natte graslanden is het hier een paradijs voor water- en moerasvogels. Naar verluidt zitten er ruim tweehonderd verschillende soorten verscholen. Het zijn er wellicht meer dan je in een dag kunt spotten.

Stop bij de observatiehutten

Een aan te raden stopplaats is de Oostvaardersdijk. Hier heb je fraai uitzicht over het waterrijke gebied en dus de vogels. Neem de telefoon uit de fietstas en schiet een rits plaatjes. Ga ook van de pedalen bij één of meer observatiehutten, zoals de Lepelaar, op korte afstand van de fietsroute gelegen. Je kijkt hier uit over de Grote Plas, het wilgenbos en de aalscholverkolonie. Ook al is de route ‘slechts’ 21 kilometer, je kunt je vele uren vermaken.

Tip: leer alles over de diersoorten

Wil je de vogels niet alleen spotten, maar er ook wat meer over te weten komen? Ga dan naar bezoekerscentrum de Trekvogel. In het oudste gebouw van Almere leer je alles over de diersoorten en natuurgebieden. Dit is tevens het begin- en eindpunt van de fietsroute.

Praktische informatie over de route

  • Totale afstand: 21,49 kilometer
  • Begin- en eindpunt: bezoekerscentrum de Trekvogel (Oostvaardersdiep 16, Almere)
  • Volgorde knooppunten: 55 (1,5 kilometer), 54 (1,5 kilometer), 53 (1,4 kilometer), 2 (1,6 kilometer), 3 (2,2 kilometer), 1 (0,3 kilometer), 35 (1,1 kilometer), 34 (2,1 kilometer), 4 (1,4 kilometer), 5 (1,2 kilometer), 6 (1,9 kilometer), 7 (1,3 kilometer), 8 (3,8 kilometer), 55
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.