Dieren,
28
juni
2018
|
09:30
Europe/Amsterdam

Fietsende scholieren winnen het ‘coolste schoolfeest ooit’

  • Lorentz Casimir College in Eindhoven wint de Highschool Takeover van Gazelle en Spinnin’ Records
  • De twaalfhonderd scholieren winnen een schoolfeest met optredens van Mike Williams, Trobi en Dastic

Scholieren van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven zijn met de neus in de boter gevallen. Zij krijgen volgende week dinsdag (3 juli) het ‘coolste schoolfeest ooit’ aangeboden. De bekende deejays Mike Williams, Trobi en Dastic treden er op, zonder dat het de tieners ook maar één cent kost. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen? Ze namen succesvol deel aan de Highschool Takeover van platenlabel Spinnin’ Records en Gazelle. In totaal deden 256 scholieren mee aan de winactie.

Voor de Highschool Takeover lanceerden Gazelle en Spinnin’ Records een eenvoudige uitdaging: maak en deel een creatieve post op Instagram waarin je laat zien waarom jouw school moet worden omgebouwd tot danceclub voor het ‘coolste schoolfeest ooit’. Een groep meiden van het Lorentz Casimir Lyceum wist wel raad met die oproep. De tieners poseerden voor de Instagram-foto met hun Gazelle-fietsen en overtuigden deejay Mike Williams en de andere keuzeheren om voor de Eindhovense middelbare school te kiezen.

Niet alleen de makers van de winnende Instagram-post, maar alle twaalfhonderd leerlingen zijn uitgenodigd. Er is in overleg besloten om het feest in het Evoluon, het bekende discusvormige gebouw in Eindhoven, te houden in plaats van op school. De ruimte wordt omgetoverd tot danceclub, compleet met deejaybooth en special effects, zoals lichtshows, CO2-kanonnen en confetti. De optredens van Mike Williams, Trobi en Dastic zijn voor de jongeren ongetwijfeld het hoogtepunt. Een fotograaf en videomaker leggen het schoolfeest vast.

Spinnin’ Records

Spinnin’ Records is een van de meest toonaangevende muzieklabels in de internationale dance-industrie. Dance heeft zich ontwikkeld van een niche fenomeen naar een van de meest populaire muziekgenres wereldwijd en Spinnin’ Records wist zich snel te ontwikkelen tot een dominante smaakmaker in clubs en hitlijsten over de hele wereld.

Het label, opgericht in 1999 door muziekuitgever Eelko van Kooten en A&R specialist Roger de Graaf, brengt wekelijks muziek uit en is verantwoordelijk voor het kick-starten van de carrières van wereldberoemde artiesten als Afrojack, Martin Garrix, Bingo Players, Kris Kross Amsterdam, Sam Feldt, Oliver Heldens, Lucas & Steve en Alok.

Begin september 2017 maakt Spinnin’ Records bekend dat het label is overgenomen door Warner Music Group (WMG) en met ingang van die dag als zelfstandige onderneming binnen WMG verder gaat. Medeoprichter Roger de Graaf blijft aan als bestuursvoorzitter maar mede-eigenaar Eelko van Kooten heeft besloten het bedrijf te verlaten.

Met het huidige team van 80+ creatieve en strategische muziekliefhebbers in A&R, publishing, artiesten-management en marketing, staat Spinnin’ Records bekend om het creëren van innovatieve lanceringenstrategieën voor artiesten en muziek – van de eerste demo tot wereldwijde cross-over hits.

Het label heeft een fanbase van meer dan 30 miljoen volgers op social media en bediend een wereldwijd publiek via verschillende streaming platformen waaronder Spotify wat het een van de meest succesvolle dance-labels ter wereld maakt.