Dieren,
29
maart
2019
|
13:30
Europe/Amsterdam

‘Fietsen zorgt voor een frisse wind door je hoofd’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Online communicatie manager Helena Smit (35).

‘Twee jaar geleden heb ik mijn auto weggedaan. Dat was een grote stap, want voor die tijd deed ik álles met de auto. Ik gebruikte ‘m onder meer voor mijn werk bij een ouderenzorginstelling, waarvoor ik op meerdere locaties moest zijn. Met mijn auto reed ik van de ene naar de andere locatie. Maar ik gebruikte ‘m net zo goed voor heel kleine stukjes. Even naar de supermarkt, koffiedrinken bij een vriendin. Totdat ik een andere baan in Utrecht kreeg, vlakbij het station. Ik woon zelf in Rotterdam, dat is in de spits geen fijne route. Daarom ging ik bijna alleen nog maar met de trein naar m’n werk. Dat maakte het iets makkelijker om m’n auto weg te doen, maar alsnog was het even slikken. Sindsdien doe ik alles in de stad op de fiets. En wat blijkt? Ik geniet er hartstikke van. Fietsen zorgt letterlijk en figuurlijk voor een frisse wind door je hoofd. Het verzet je zinnen en negen van de tien keer ben ik met de fiets ook nog sneller dan met het openbaar vervoer. Ik ben niet zo’n grote sporter, maar door al dat fietsen beweeg ik genoeg. En ik kom op plekken waar ik met de auto niet snel zou belanden. Ook op vakantie vind ik inmiddels niets zo leuk als fietsend de vakantiebestemming te ontdekken. Wat me het meest is bijgebleven, is een fietstocht door de buitenwijken van Bejing. Vanuit die grote, indrukwekkende stad vol wolkenkrabbers fiets je zo het lokale, rustige leven in. Het is een heel andere, intensere manier om een gebied te verkennen. Dat vind ik heel speciaal.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.