Dieren,
25
juni
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Fietsen werkt voor mij bijna meditatief’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Leontien van den Berg (47), zelfstandig ondernemer.

‘Vanaf het moment dat de kinderen wat zelfstandiger werden, ben ik steeds meer op de fiets gaan doen. Ik woon in Rhoon, net onder Rotterdam, en doe alles op anderhalf à twee uur afstand op de fiets. Afspraken, vergaderingen, etentjes met vrienden. Wekelijks fiets ik tussen de zes en vijftien uur. Eerst had ik een racefiets, inmiddels een mountainbike, maar ik ga ook vaak weg op m’n gewone fiets. Fietsen werkt voor mij bijna meditatief. Als ik de route ken, dan is het een heerlijk moment om over van alles en nog wat na te denken: wat wil ik in m’n werk bereiken, hoe ga ik een bepaald concept neerzetten, waar wil ik over tien jaar staan? Ben ik op onbekend terrein, dan ben ik alleen maar bezig met waar ik naartoe moet en hoe ik daar ga komen. Dat is ook heel fijn, want daarmee maak je je hoofd helemaal leeg. Ik vind het ook lastig om sporten standaard in m’n leven in te plannen, maar ik houd wel van bewegen. Op de fiets combineer ik het aangename met het praktische. Ik merk dat ik van fietsen veel meer energie krijg dan wanneer ik in de file aansluit. Je krijgt lucht, je wordt lekker bruin, je ziet nog eens wat. Ik vind het leuk om nieuwe wegen in te slaan en me te laten verrassen. Dat is ook prettig voor je hersenen. Een beetje prikkeling, andere indrukken. Als ik toch een keer met de auto wegga, moet ik oppassen dat ik niet de tussendoorweggetjes kies die ik normaal gesproken op de fiets pak. Ik heb al eens met de auto bij de fietstunnel van de Beneluxtunnel gestaan. Dat je denkt: volgens mij moet ik die andere hebben!’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.