Dieren,
25
oktober
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Fietsen is voor mij een manier van leven’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: tekstschrijver Femke Vonk (52).

‘Elf jaar geleden ging mijn destijds 8-jarige zoon op les bij de plaatselijke wielervereniging. Met zo’n jong ventje moet je dan maar mee, dus ik heb ook een sportfiets gekocht. Een paar weken later deden we samen mee aan de avondfietsvierdaagse, en zo is het allemaal begonnen. Inmiddels fietst mijn zoon allang niet meer, maar ik ben nog altijd even enthousiast. Fietsen doe ik sowieso al m’n hele leven graag, een auto heb ik nooit gehad. Het is een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken, je kunt lekker om je heen kijken. Twee wielen en de wind, meer heb je niet nodig. Op de racefiets is dat nog wat leuker dan op de gewone fiets, omdat je harder gaat en er een lichamelijke uitdaging is. Ik ben niet zo snel, wat dat betreft ben ik een beetje een schijterd, maar ik wil wel steeds verder en moeilijker. Op dit moment ben ik aan het trainen voor de Tour for Life van volgend jaar, een spectaculaire route van 1300 kilometer vanuit Italië naar Nederland. Twee keer per week doe ik aan krachttraining, drie keer per week zit ik op de fiets. Ik vind het leuk om ergens naartoe te werken, en dat heb ik ook echt wel nodig. Anders denk ik toch al snel: ai, het regent, dan ga ik morgen wel. Wat ik na de Tour for Life ga doen, dat weet ik nog niet. Dit kost zo veel tijd en energie dat ik het zie als een once in a lifetime-experience. Ik zal daarna absoluut blijven fietsen, alleen waarschijnlijk wat minder extreem. Maar dat zeg ik nu, wie weet wat ik over twee jaar ineens van plan ben.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.