Dieren,
19
januari
2017
|
09:44
Europe/Amsterdam

Esprit C3 in de race voor titel ‘Fiets van het Jaar

  • Vakjury ziet Esprit C3 als moderne fiets met ‘echte X-factor’ en looft goede prijs-kwaliteitverhouding

Gazelle dingt met de Esprit C3 mee naar de titel ‘Fiets van het Jaar 2017’. De onafhankelijke vakjury heeft het model genomineerd en spreekt van een ‘fashionable fiets’ met ‘de echte X-factor’, een statement. Ondermeer de prijs-kwaliteitverhouding krijgt hoge cijfers. De fiets is volgens de verkiezing perfect voor de doelgroep: jeugd.

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de TU Delft, RAI Vereniging, ANWB en fietsmedia, beoordeelt de ingezonden fietsen op een aantal aspecten: techniek en constructie, ontwerp en design, innovatie, rijeigenschappen, veiligheid en prijs-kwaliteitverhouding. Maandag 3 april wordt tijdens het Tweewieler Retail Trends Congres bekend of de Esprit C3 daadwerkelijk ‘Fiets van het Jaar’ is.

Stevige en moderne fiets
De Esprit C3 is degelijk, heeft een sterk frame met krasbestendige lak en kan tegen een stootje in het fietsenrek. Het frame is van lichtgewicht aluminium gemaakt, ook heeft de fiets een naafdynamo. Met haar gesloten kettingkast vraagt de fiets weinig onderhoud. De Esprit C3 heeft een trendy design en extra verende antilekbanden met lage rolweerstand. De verkoopadviesprijs is 579 euro. Naast de kleuren black en mystery green volgen later dit jaar meer kleuren.Eerder dit jaar won de Esprit een GIO, de Erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp.

Voor meer informatie over de Esprit C3 klik hier.