Dieren,
18
maart
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Erkenning voor design: iF Design Award uitgereikt aan Gazelle

  • iF Design Award voor Grenoble C7+ HMB Elite: fraaie functionaliteit
  • Het kenmerk van een winnaar: perfecte harmonie van vorm en functie
  • Stijlvolle look in combinatie met lage instap
  • Voor de veiligheid: innovatieve, geïntegreerde FenderVision verlichting

Afgelopen vrijdag 15 maart kreeg Gazelle de prestigieuze iF Design Award uitgereikt voor de Grenoble C7+ HMB Elite. Die onderscheiding kreeg de fiets niet alleen vanwege zijn goede looks. De jury was vooral onder de indruk van de manier waarop design en functie samen gaan in Gazelle’s nieuwste model voor het comfortsegment. 

Vele gebruikers van een e-bike weten de brede, lage instap te waarderen. Precies daar kwamen de designers van de Grenoble C7+ HMB Elite hun eerste uitdaging tegen. Het nieuwe model is namelijk een intube-fiets. Dat wil zeggen dat de accu (BOSCH powertube) in de onderbuis is geïntegreerd. Met een fraaie combinatie van ronde vormen, strakke lijnen en eigentijdse matte kleuren zijn de designers van Gazelle er in geslaagd om een stijlvolle look te combineren met die lage instap. Bijkomend voordeel: de lage plaatsing van de accu geven de Grenoble C7+ HMB Elite een zeer stabiel en comfortabel weggedrag. Plus: de bagagedrager blijft vrij voor fietstassen, een mandje of een kinderzitje,

Veiligheid op zijn mooist

Ook als het gaat om veiligheid laat de Grenoble C7+ HMB Elite perfect zien hoe design en functie hand in hand kunnen gaan. Zo beschikt hij over de innovatieve FenderVision verlichting met LED-technologie. Dat betekent dat zowel de vóór- als achterverlichting is geïntegreerd in het spatbord. Die designfeature zorgt voor een ‘cleane look’ en tegelijkertijd is de verlichting hierdoor minder kwetsbaar voor beschadigingen. Daar komt bij dat de krachtige (50 Lux) lichtbundel vóór eenvoudig instelbaar is. En voor extra veiligheid is de FenderVision verlichting ook van opzij zeer goed zichtbaar.

Toptechnologie die gezien mag worden

De Gazelle Grenoble C7+ HMB draagt de toevoeging Elite vanwege zijn fraaie design en omdat hij toptechnologie biedt. Zo is hij standaard uitgevoerd met een Platina-accu van 500 Wattuur, die voor een zeer ruime actieradius zorgt – je blijft fietsen. En gebruikers kunnen bij tegenwind of een helling snel, licht en soepel schakelen dankzij de Shimano Nexus 7 naaf. Aan het einde van de rit zorgen de hydraulisch bediende Magura HS 11 remmen voor een krachtige vertraging. Direct daarna kan het opladen voor de volgende trip alweer beginnen.

De Gazelle Grenoble C7+ HMB Elite is leverbaar via geselectieerde Gazelle-dealers. Testen kan bij de Gazelle Experience Centra. Prijzen beginnen bij € 3.199.