Dieren,
29
juni
2018
|
08:55
Europe/Amsterdam

Elektrische transporter is fietstrend onder scholieren

  • Gazelle brengt elektrische Miss Grace C7 HFP in twee nieuwe kleuren op de markt

Jongeren tussen de twaalf en negentien jaar zijn kilometervreters op de fiets. Zij leggen jaarlijks gemiddeld meer dan tweeduizend kilometer fietsend af*. Dat is twee keer zoveel als het landelijk gemiddelde. Populair onder jongeren is de transporter en ook neemt de animo voor e-bikes toe. Met de Miss Grace C7 HFP speelt Gazelle in op beide trends. Deze elektrische transportfiets voor meiden is er in twee nieuwe stylings.

De Miss Grace C7 HFP heeft een voorwielmotor, waardoor het model veel op een ‘gewone’ fiets lijkt. De keuze voor een voorwielmotor maakt de transporter beter betaalbaar dan modellen met bijvoorbeeld een middenmotor, terwijl de fiets prima past bij het gebruiksdoel van de meeste meiden. Zij kunnen er gemiddeld 110 kilometer mee rijden.

De elektrische transporter is in lijn met de laatste trends. Deze heeft een voordrager waarop onder meer school- en sporttassen gemakkelijk meegenomen kunnen worden. De stuurblokkering zorgt ervoor dat het stuur van de bepakte fiets niet omslaat als deze geparkeerd staat. Er zijn twee nieuwe stylings: matzwart met blauwe details en ivoorwit met een paars-roze sparkle effect op de spatborden. De verkoopadviesprijs bedraagt 1.799 euro.

*Bron: CBS