Dieren,
24
juni
2020
|
10:08
Europe/Amsterdam

Elektrische stadsfietsen Gazelle springen eruit in AD Fietstest

Samenvatting
  • Grenoble C8 HMB en Paris C7+ HMB ‘beste koop’ in AD Fietstest
  • Testpanel enthousiast over krachtige ondersteuning en mooie afwerking

Het Algemeen Dagblad heeft in hun fietstest twee elektrische stadsfietsen van Gazelle verkozen tot ‘beste koop’. De Paris C7+ HMB is de ‘beste koop’ in het prijssegment van 1.500 tot 2.500 euro, de Grenoble C8 HMB heeft diezelfde titel in de prijsrange van 2.500 euro en hoger. Na eerdere succesvolle testresultaten is de AD Fietstest, woensdag in de krant gepubliceerd, andermaal een bevestiging van het grote succes van de e-bikes van Gazelle.

Bij de AD Fietstest heeft een geselecteerd panel uiteenlopende modellen van tientallen fabrikanten uitgebreid getest op een vastgesteld parcours. De ervaren fietsers baseerden hun oordeel onder andere op de rijeigenschappen, het comfort, de verhouding tussen prijs en kwaliteit, de werking van de ondersteuning en de bediening van het display. Daarnaast vulden de panelleden per fiets de plus- en minpunten in. Dat testwerk heeft geresulteerd in gemiddelde keurmerkcijfers die een goed beeld geven van wat fietsend Nederland wel en niet kan bekoren.De Grenoble C8 HMB scoorde een 8 als keurmerkcijfer. De jury is zeer te spreken over het design, en de soepele en krachtige ondersteuning van een geruisloze motor. De Paris C7+ HMB kreeg op het keurmerkrapport een 7,8 en werd zo goed beoordeeld vanwege de prettige instap, soepele ondersteuning en goede wegligging.

Grenoble C8 HMB: elektrische alleskunner

De Grenoble C8 HMB is een elektrische alleskunner die zich leent voor zowel dagelijkse woon-werkritten als langere weekendtochten. Met de Bosch Active Line Plus (koppel: 50 Nm) heeft deze e-bike een krachtige motor die met heuvels en tegenwind geen moeite heeft. De accu zit geïntegreerd in het frame. De Grenoble C8 HMB heeft acht versnellingen en hydraulische velgremmen en biedt comfort dankzij de bredere banden en de verende voorvork en zadelpen. Hij is al langer leverbaar in de kleuren black mat en mallard blue mat en sinds deze week ook in warm grey.

Paris C7+ HMB: sterke prijs-kwaliteitverhouding

De Paris C7+ HMB biedt hoge kwaliteit voor een relatief beperkt budget. Deze elektrische fiets heeft diverse hoogwaardige onderdelen, waaronder de krachtige Bosch Active Line Plus-motor (koppel: 50 Nm), hydraulische velgremmen van Magura en zeven versnellingen van Shimano Nexus. De accu zit stijlvol en robuust in de bagagedrager verwerkt. Comfort is er dankzij de verende voorvork en zadelpen. Het stuur is onderweg gemakkelijk te verstellen zonder dat daarvoor gereedschap nodig is. De Paris C+ HMB is er in de kleurvarianten black mat en brewster grey mat.

Meer successen

Eerder dit jaar werden e-bikes van Gazelle al bekroond met mooie prijzen. Zo kwam scoorde de PuurNL HFB als beste van de klas in de speciale schoolfietstest van het AD. En in de jaarlijkse verkiezing van de RAI vereniging werden de e-bike én speed pedelec uit de succesvolle Ultimate collectie bekroond met een nominatie voor ‘E-bike van het Jaar’ en de titel ‘Speed E-bike van het Jaar’.