Dieren,
16
mei
2018
|
17:11
Europe/Amsterdam

Een tandje erbij om op tijd bij bruiloft prins Harry te zijn

Fietsen of een feestje? De meeste mensen met een fietspassie zullen voor het eerste kiezen, maar Dean Stott pakte het heel anders aan. De Engelsman die in een recordpoging zo snel mogelijk Amerika in de lengte probeerde te doorkruisen, besloot onderweg een tandje bij te schakelen toen hij een uitnodiging kreeg voor een wel heel bijzonder feestje: de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle op zaterdag 19 mei.

Stott, ooit onderdeel van de Special Forces, wilde de fietstrip van Zuid-Amerika naar Alaska (22.500 kilometer) in ongeveer 110 dagen voltooien. Daarmee zou hij zeven dagen minder nodig hebben gehad dan de recordhouder. Als hij zich aan dat oorspronkelijke schema had gehouden, was hij op 22 mei op de plaats van bestemming aangekomen. Te laat dus om ook nog bij de trouwerij van zijn kameraad prins Harry te kunnen zijn.

Toen Stott al onderweg was belde zijn vrouw om te zeggen dat het stel was uitgenodigd voor de ‘royal wedding’. De 41-jarige Engelsman, die prins Harry in 2007 tijdens een militair trainingskamp had leren kennen, lag op dat moment al iets voor op schema en nam zich voor om nog harder te fietsen. Uiteindelijk kwam Stott na 99 dagen, 12 uur en 56 minuten met zijn fiets in Alaska aan en snoepte hij zeventien dagen van het record af.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.