Dieren,
27
mei
2016
|
15:58
Europe/Amsterdam

E-bikes Gazelle scoren in toonaangevende tests

  • E-bikespecialisten zijn enthousiast over Gazelles elektrische fietsen
  • Ultimate C8 HM heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding van allemaal (categorie: vanaf 3.000 euro)

De nieuwste generatie elektrische fietsen van Koninklijke Gazelle gooit hoge ogen in fietsland. Nadat het e-assortiment eerder al in andere tests werd bejubeld, is het nu ook ElektrischeFietsen.com dat zijn enthousiasme uit. De Ultimate C8 HM is uitgeroepen tot e-bike met de beste prijs-kwaliteitverhouding (categorie: vanaf 3.000 euro). De CityZen C8 HM (categorie: 2.500-2.999 euro) en de CityZen Speed (categorie: speedbikes) scoren beide een riante 8,5 in de overall ranking en eindigen zo in de absolute top van ‘s lands beste e-bikes.

De prijs-kwaliteitverhouding van de Ultimate C8 HM oogst een glansrijke 9,5 en is daarmee de beste in de test (categorie: vanaf 3.000 euro). “Een prima elektrische fiets met goede kwaliteitsonderdelen. De ondersteuning is direct bij het wegrijden. En de motor is nauwelijks hoorbaar.” Ook de CityZen C8 HM en CityZen Speed (overall score van beide: 8,5) zijn absolute front runners. De CityZen C8 HM is een ‘sportieve, lichte elektrische fiets met een middenmotor van Bosch die prima ondersteuning biedt’. De plussen van de snelle CityZen Speed: de vele functionaliteiten van het display, het remlicht, de krachtige hydraulische schijfremmen, de gewichtsverdeling, de goede verlichting en de fraaie afwerking.

Belangrijke graadmeters
Voor Gazelle zijn de positieve testresultaten een bevestiging dat zij koploper is met haar e-bikes. “De ontwikkeling van elektrische fietsen is een speerpunt van Gazelle. Dáár ligt de toekomst. E-bikes zijn duurzaam en spelen een cruciale, doorslaggevende rol in mobiliteitsoplossingen”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle. “Achter de schermen zijn we doorlopend bezig om de slimste en meest innovatieve e-bikes vorm te geven. Wij zijn tevreden, maar belangrijk is dat ook de markt onze e-bikes ziet zitten. Tests van experts zijn daarom relevante graadmeters voor ons”, stelt Ertekin.

De test van ElektrischeFietsen.com is maatgevend in de fietsbranche. Dit is namelijk het grootste online platform rond e-bikes in Nederland. Ieder jaar onderwerpen de experts in een test het nieuwste aanbod aan een stevige proef. Daarbij letten zij op alle aspecten die bepalen of een e-bike wel of niet bevalt: onder andere de rijeigenschappen, het comfort, de keuze in gebruikte onderdelen en het bedieningsgemak. Dit seizoen heeft het testpanel 48 elektrische fietsen getest. Het zijn met name e-bikes en enkele speed pedelecs die ondersteuning bieden tot wel 45 kilometer per uur.