Dieren,
06
november
2017
|
09:06
Europe/Amsterdam

Drie Gazelle-modellen krijgen het predicaat Goed Industrieel Ontwerp

Samenvatting
  • De CityGo C3, CityZen C8+ HMB en Ami C8 HMS erkend met Nederlands belangrijkste kwaliteitsstempel uit de designbranche

Dieren, 6 november – Drie van Gazelles nieuwste fietsen zijn erkend als Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Dit is de belangrijkste kwaliteitsstempel die partijen uit de designindustrie in Nederland kunnen krijgen. 

Een onafhankelijke jury heeft de fietsen van Gazelle tegen het licht gehouden. De CityGo C3, CityZen C8+ HMB en Ami C8 HMS voldoen volgens de experts aan alle vijf maatstaven: ze doen waarvoor ze zijn bedoeld (technische functionaliteit), zijn gemakkelijk en veilig in het gebruik (ergonomie), zijn onderscheidend ten opzichte van andere producten (originaliteit), zien er goed uit (vormgeving) en tonen respect aan mens en haar omgeving (respect).

Drie nieuwe modellen
Alle drie modellen zijn nieuw en pasgeleden geïntroduceerd. De CityGo C3 is de stadsfiets met als designelement een dubbele bovenbuis in een onderscheidende kleurstelling. De fiets is robuust om zijn geïntegreerde fietsverlichting en beveiligd tegen diefstal met een ring- en kettingslot. De CityZen C8+ HMB is een e-bike met een sportieve uitstraling en geïntegreerde accu. De Ami C8 HMS zet in op veiligheid. Dit model heeft een brede, lage instap en een kleinere wielmaat. Fietsers kunnen zo gemakkelijk met hun voeten bij de grond.