Dieren,
06
juli
2015
|
10:11
Europe/Amsterdam

Derde productielijn Gazelle: extra productiecapaciteit elektrische fietsen

Extra productiecapaciteit weerspiegeling van grote ambities

Samenvatting

In aanloop naar de officiële opening van de modernste fietsfabriek ter wereld (3 september aanstaande), heeft Koninklijke Gazelle de derde productielijn in het ‘Innovation & Production Center’ in Dieren in gebruik genomen. De hypermoderne faciliteit speelt in op de sterk toegenomen vraag naar elektrische fietsen.

  • Hypermoderne productielijn: focus op kwaliteit
  • Extra productiecapaciteit weerspiegeling van grote ambities
  • Vraag naar e-bikes neemt sterk toe

In aanloop naar de officiële opening van de modernste fietsfabriek ter wereld (3 september aanstaande), heeft Koninklijke Gazelle de derde productielijn in het ‘Innovation & Production Center’ in Dieren in gebruik genomen. De hypermoderne faciliteit speelt in op de sterk toegenomen vraag naar elektrische fietsen. Door de nieuwe productielijn kan Gazelle nu gemiddeld ruim 1.000 elektrische fietsen per dag produceren. Gazelle streeft naar het internationale marktleiderschap op het gebied van premium elektrische fietsen.

De ingebruikname van de derde productielijn is een belangrijke mijlpaal voor het Gazelle Innovation & Production Center. Hij staat ook symbool voor de ambitie van het merk.

Van nationaal naar internationaal marktleiderschap

De extra capaciteit van de derde productielijn wordt vooral ingezet voor de productie van elektrische fietsen. Gazelle is nu al marktleider in elektrische fietsen in Nederland. Daarbij streeft het merk naar het wereldwijde marktleiderschap in het premium segment. Naast premium elektrische fietsen heeft Gazelle daarbij nog een belangrijk ijzer in het vuur: een voortrekkersrol bij connected oplossingen. Ofwel: premium elektrische fietsen die nog beter en slimmer functioneren dankzij een optimale samenwerking met bijvoorbeeld smartphones en -watches.

De volgende stap

De ingebruikname van de derde productielijn in Dieren maakt het mogelijk dat er per dag nu zo’n 1.000 elektrische fietsen worden geproduceerd. Dat neemt niet weg dat er verdere groei mogelijk is: indien nodig kan het Innovation & Production Center worden uitgebreid met een vierde productielijn. De ingrijpend vernieuwde Gazelle-fabriek in Dieren wordt op 3 september van dit jaar officieel geopend.