Dieren,
26
november
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘De pedelec is voor mij de ultieme vervanger van de auto’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Sietse van der Gaast (39), supply chain professional.

‘Sinds twee jaar ga ik op de fiets naar m’n werk, zo’n 20 kilometer verderop. Eerst deed ik dat op de elektrische fiets van m’n vrouw. Dan was ik zo’n 45 à 50 minuten onderweg. Omdat de route prima geschikt is voor een snellere fiets, ben ik na een tijdje overgestapt op een speed pedelec. Dan ga ik 43 km/u, dus bijna net zo hard als een brommer. Omdat je redelijk moet meetrappen om die snelheid te halen, voelt het wel als ‘normaal’ fietsen. De output is alleen 250 procent, want binnen een half uur ben ik op mijn werk. Dat is een perfect ritje om de dag mee te beginnen en te eindigen. Je komt frisser aan op je werk en na een drukke dag fiets je alle stress even van je af. Als ik met de auto naar mijn werk ga, dan voel ik aan het eind van de dag vaak nog een beetje spanning in mijn nek. Dat heb ik niet als ik even lekker heb gefietst. Een groot deel van mijn route loopt langs de Waal. Dat is een mooie omgeving waar je vaak vogels ziet. Omdat de pedelec geluidloos is, schrikken ze niet van me. Vaak vliegen ze zelfs een stuk met me mee, dat is heel grappig. In 20 maanden tijd heb ik op deze manier 10.000 kilometer afgelegd, 300 uur gefietst en 20 benzinetanks bespaard. Het was niet mijn doel, maar ik ben ook nog 5 kilo afgevallen. Elke dag als ik naar mijn werk ga, heb ik weer zin om mijn fiets te pakken. Het is voor mij de ultieme vervanger van de auto.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.