Dieren,
02
maart
2018
|
15:30
Europe/Amsterdam

De CityGo van Gazelle is fiets van het jaar

  • De CityGo C3 is Gazelles nieuwste stadsfiets
  • Jury is lovend over de rijeigenschappen en styling van de CityGo C3

Prachtige erkenning voor Gazelle. De CityGo C3 is vrijdag uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2018. Dat gebeurde tijdens de fietsevenementen Bike MOTION, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De merkonafhankelijke jury is met name te spreken over de rijeigenschappen en styling van de CityGo C3. Het is de achtste keer dat Gazelle deze prijs in de wacht sleept.

In februari, na drie testdagen, werd de CityGo C3 al genomineerd voor de verkiezing. Tijdens de gecombineerde fietsevenementen in de Utrechtse Jaarbeurs riep de jury de Gazelle-fiets tot winnaar uit. “De CityGo C3 is een eigentijdse fiets met robuuste rijeigenschappen. De fiets kent modieuze kleuren, is goed in balans en biedt waar voor zijn geld”, aldus het rapport van de jury. Die bestond uit onafhankelijke experts van onder meer RAI Vereniging, de ANWB en fietsmedia.

CityGo C3

De CityGo C3 heeft het karakter van een typische stadfiets. Ze kan tegen een stootje in de stalling, boodschappen gaan gemakkelijk mee op de dragers en ze heeft brede, licht lopende antilekbanden voor meer comfort. De CityGo heeft een ringslot én een AXA insteekketting. Die kun fietsers opbergen in een case bij het bracket. De CityGo is trendy vormgegeven met een afwijkende kleur van de bovenbuis.