Dieren,
30
mei
2018
|
09:48
Europe/Amsterdam

Competitie: welk bedrijf heeft de fanatiekste woon-werkfietsers?

  • Gazelle daagt bedrijven en hun medewerkers uit om tot en met eind juni zo veel mogelijk naar de werkplek te fietsen

Zo veel mogelijk werknemers op de fiets naar kantoor. Dat is het streven van Gazelle. Op de Fiets Naar Je Werk Dag (donderdag 31 mei) start Gazelle een competitie: het bedrijf dat eind juni het hoogste gemiddelde aantal fietskilometers per medewerker heeft behaald, krijgt een fiets van Gazelle cadeau. 

Op de Fiets Naar Je Werk Dag (31 mei) geeft Gazelle het woon-werkverkeer op de fiets een duw in de rug met een challenge. Bedrijven kunnen zich nu aanmelden bij Ring Ring (info@ring-ring.nu), dat ritten registreert. De onderneming waarvan personeel tot en met eind juni het verst heeft gefietst, ontvangt een fiets van Gazelle. Er wordt uitgegaan van de gemiddelde fietsafstand per medewerker. Van ieder bedrijf moeten minimaal vijf medewerkers deelnemen die in de actieperiode elk minstens tien laagintensieve ritten registreren.

Challenge

Ring Ring is een nieuwe dienst die het fietsgebruik stimuleert. Deelnemende bedrijven kunnen besluiten om fietsende medewerkers te belonen. Als zij vooraf gestelde doelen behalen, kan het management er bijvoorbeeld voor kiezen om een goed doel, door personeel zelf gekozen, te ondersteunen. Het effect tot dusver is dat medewerkers die al fietsten nog vaker in het zadel zitten en ook niet-fietsende collega’s worden geprikkeld om de auto te laten staan.

De elektrische fiets is populair onder forenzen, want die maakt het mogelijk om langere afstanden te rijden zonder vermoeid aan te komen. Ongeveer een kwart (24 procent) van alle e-bikeverplaatsingen bestaat tegenwoordig uit woon-werkritten. Dat percentage kan verder groeien dankzij de opmars van de e-bike en de nog snellere speed pedelec. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 22,6 kilometer van hun werk wonen. Met elektrische fietsen zijn dergelijke afstanden geen probleem en hebben mensen geen last meer van files. 

*Bron: Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid, Mobiliteitsbeeld 2016-2017
*Bron: CBS