Dieren,
31
augustus
2017
|
07:55
Europe/Amsterdam

CityGo: nieuwe stadsfiets met stijlvol design

  • De CityGo is met een achterdrager, geïntegreerde verlichting en verlichting op naafdynamo een typische stadsfiets
  • Bij elk model is het mogelijk een bijpassende voordrager te monteren

Gazelle lanceert met de CityGo een geheel nieuwe, stijlvolle stadsfiets. De CityGo heeft een opvallende bovenbuiskleur die anders is dan het frame. Bij de uitvoering met drie versnellingen zit boven de bracket een praktisch opbergbakje voor een kettingslot.

Uit alles blijkt het karakter van een typische stadsfiets. De verlichting is geïntegreerd in het aluminium frame, zodat deze niet stuk kan bij een stootje in de fietsenstalling. Zowel de koplamp als het achterlicht werkt op een naafdynamo. Dat is praktisch en bovenal veilig, want op deze manier werkt de verlichting altijd. De CityGo is voorzien van extra brede en licht lopende antilekbanden, die beschermen tegen lekrijden en zorgen voor meer rijcomfort.

De CityGo heeft standaard een stevige achterdrager waarop boodschappentassen gemakkelijk meegenomen kunnen worden. Het is mogelijk om voorop een voordrager te bevestigen. Qua functionaliteit en vormgeving past deze voordrager bij het ontwerp van de stadsfiets. De CityGo voordrager is apart verkrijgbaar.

Twee uitvoeringen
De CityGo is er in twee uitvoeringen. De standaard versie heeft één versnelling en een terugtraprem. Daarnaast is er de CityGo C3. Deze heeft drie versnellingen (Shimano NEXUS) en roller brakes. De CityGo C3 is bovendien dubbel beveiligd tegen diefstal met een ring- en kettingslot. Fietsers stoppen het kettingslot gemakkelijk en snel weg in een opbergbakje ter hoogte van de bracket.

Gazelles nieuwe stadsfiets is er in verschillende designs. Daarbij heeft de bovenbuis telkens een kleur die afwijkt van de rest van het frame. De standaard CityGo met één versnelling is verkrijgbaar in magnum grey (mannen) en ivory mat (vrouwen). Dit model heeft een adviesprijs van 579 euro. Bij de CityGo C3, verkrijgbaar in black (mannen en vrouwen) en jeans (vrouwen), ligt de adviesprijs op 699 euro.