Dieren,
27
januari
2017
|
15:51
Europe/Amsterdam

Brandveiligste fietsfabriek van Nederland staat in Dieren

Samenvatting
  • Wereldwijd opererende industriële verzekeraar geeft Gazelle-fabriek hoogste brandveiligheidsstatus
  • Gazelle gaat voor veilige werkplek en wil levering fietsen waarborgen

Dieren, 27 januari – De brandbescherming in het Innovation & Production Center van Gazelle is van het allerhoogste niveau. De fietsfabriek in Dieren, in september 2015 heropend, krijgt van verzekeraar FM Global de status Highly Protected Risk (HPR) en de bijbehorende HPR Award. Volgens de industriële verzekeraar zijn maar weinig industriële panden zo sterk gewapend tegen brand als het monumentale Gazelle-gebouw.

Voorafgaand aan de verbouwing, een paar jaar geleden, is bewust gekozen voor een zo brandveilig mogelijke fietsfabriek. Dit nadat het de locatie in 2013 deels werd getroffen door een brand. “We streven naar een veilige werkplek. En uiteraard willen we de levering van fietsen waarborgen, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle. “Daarnaast zijn organisatorische maatregelen genomen. Een brand moet snel gedetecteerd en geblust kunnen worden. In een fabriek vol materialen is het soms een uitdaging om de watertoevoer vrij te houden. Onze mensen zijn goed geïnstrueerd.”

Zeldzame status
De officiële uitreiking van de HPR Award vindt plaats op dinsdag 14 februari. Dat gebeurt in het bijzijn van de directie en medewerkers van Gazelle. Verzekeraar FM Global die wereldwijd grote industriële ondernemingen in de portefeuille heeft, kent deze brandveiligheidsstatus maar zelden toe. Het is aan Gazelle om de status te behouden. FM Global zal de fietsfabriek in Dieren blijven controleren op brandveiligheid.